Foto: EPA/JULIAN SMITH

Boris Beker, slavni nemački teniser i nekadašnji trener Novaka Đokovića kaže da je Rafael Nadal najbolji igrač svih vremena.

Beker je ostao pod utiskom Nadalovog dostignuća od nedelje, kada je Španac pobedio Danila Medvedeva u meču za titulu Australijan opena.

PROČITAJTE JOŠ:

Rafa je slavio posle pet i po sati tenisa i u pet setova 2:6, 6:7, 6:4, 6:4 i 7:5.

„Bio je ovo dan kao stvoren za istoriju. Nismo videli Nadala među četiri favorita pre dve nedelje. Bio je spreman, dobio je pripremni turnir u Melburnu. Pre toga, bio je povređen pola godine. Sada smo svi mudriji, jer Rafa je oborio rekord i ispred je Federera i Đokovića“, rekao je Beker za Eurosport.

Nadal je oborio rekord po broju Grend slemova i sada ima 21 pehar iz ove kolekcije. Prestigao je time Đokovića i Rodžera Federera koji su ostali na po 20.

Ipak, treba uzeti u obzir i to da Đoković u Melburnu nije mogao da se takmiči, jer je deportovan pred turnir zbog vakcinalnog statusa u vezi sa koronavirusom.

Nadalu je, stoga, bio lakši put do trofeja, šestog na betonu sa slemova.

„Greše svi oni koji ga i delje zovu ‘kraljem šljake’. On je pobeđivao na svakoj podlozi i svakom Grend slemu barem po dva puta. On je najuspešniji teniser svih vremena, to sad možemo jasno i glasno da kažemo“, kazao je Beker.

Podsećamo, Nadal je u nedelju osvojio svaki od najvećih turnira bar po dva puta, što je do sada pošlo za rukom još samo Đokoviću.

BONUS VIDEO: Najbolji momenti finala Medvedeva i Nadala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare