Foto: Nova.rs

Lola Radivojević je ostavila iza sebe pet teških meseci zbog povrede. Ne samo da se to ne vidi u njenoj igri, nego bi uskoro mogla da postane nova teniska zvezda Srbije. Na Australijan openu za juniorke već je upisala dve važne pobede, a sada se već nazire mesto u četvrtfinalu.

Foto: Nova.rs

Mlada srpska teniserka pokazala je u Melburnu zbog čega joj je upravo beton omiljena podloga. Stigle su već dve pobede na Australijan openu, a oba meča su bila potpuno specifična.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi susret je odigrala protiv Jilin Jan iz Australije i slavila sa 4:6, 6:3, 6:4, ali bio je veliki pritisak na njoj.

„Prvi meč je meni bio važniji nego ovaj, bila sam stegnuta jer nisam dugo igrala turnire. Sve mi se skupilo u tom jednom meču, nisam bila to ja, nisam bila ofanzivna. Više sam se branila nego što je trebalo da napadam. Posle meča sam pričala sa trenerom i videli smo koje su greške bile i šta je trebalo da radim, zato je sad bilo mnogo bolje“, odgovorila je Lola Radivojević.

Imala je veliku podršku i na tom prvom susretu.

„Bila je tu Aleksandra Krunić i Nikola Ćaćić, drago mi je što su bili i dali mi veliku podršku.“

Ova devojka je rođena 2. januara 2005. godine u Prokuplju, a vrlo rano se videlo da je veliki talenat. Neko vreme je trenirala na akademiji „Živković“ u Nišu, a od 2019. karijeru gradi u Beogradu. Učestvovala je i na WTA turniru u Beogradu kada je poražena od 10 godina starije Viktorije Tomove iz Bugarske sa 6:2, 6:3.

Objasnila je ranije da joj je Novak Đoković idol i inspiracija, a do povrede je u 2021. godini igrala na Rolan Garosu i Vimbldonu, te stigla do prvih WTA poena, pa čak i postala reprezentativnka Srbije. Trenutno je 1357. igračica na WTA listi (56. među juniorkama), a ove godine bi mogla da napravi ozbiljan iskorak.

U Melburnu bi mogla da stigne i do četvrtfinala jer će sada odmeriti snage sa Angleom Okutoji koja je sa 7:6(0), 5:7, 6:1 savladala domaću igračicu Zaru Larke. Okutoji je prva Kenijka koja uopšte igra na Australijan openu, a do sada je upisala dva trijumfa.

Lola Radivojević
Foto: Nova.rs

Drugi meč u Melburnu odigrala je protiv Jaroslave Bartaševič i slavila je sa 6:4, 6:4. Sjajno je servirala, kontrolisala je veći deo meča, a kada joj je na trenutak pala koncentracija, brzo se konsolidovala. Karakter koji će biti i te kako bitan na najvećoj sceni.

„Prošle nedelje sam izgubila od nje na prvom turniru, ušla sam u meč dosta mirno. Znala sam da sam išla da pobedim. Bio je jedan mali pad koncentracije u drugom setu, ali sam ostala mirna. Videla sam da se ona malo kritičnije ponašala, ali sam gledala da se fokusiram na sebe“, istakla je Lola.

Foto: Nova.rs

Objasnila je i šta je zapravo glavno u njenoj igri.

„Svaka agresivna igra mora da dođe iz nogu. Moram da budem u fokusu sto odsto da bi sve išlo kako ja zamišljam, glavna stavka moje igre su noge, moram da budem puna energija, nameštena na svaku loptu i fokusirana“.

Pojasnila je i sa kim trenutno sarađuje.

„Sa mnom ovde je Aleksandar Slović, ovo je naš prvi turnir na koji smo došli. Moj tim čine i Teniski centar Novak, na kom treniram. Plan za ovu sezonu mi je da napravim što bolji rejting na WTA listi i da probam da uđem u Top 10 juniora“, završila je Radivojević.

BONUS VIDEO Izjave navijača na dočeku Novaka Đokovića

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare