Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Partizana poraženi su u meču 11. kola Evrokupa od Turk Telekoma 85:71 na gostovanju u turskoj prestonici.

Crno-beli nisu uspeli da ponove uspeh iz prvog dela sezone, jer su olako primali poene, a napad nije mogao da isprati tempo i organizovanost renoviranog tima iz Ankare.

PROČITAJTE JOŠ:

Uvek su Turci imali rešenje, videla se staloženost i organizovanost u njihovoj igri, dok se Partizanova svodila na pojedinačne nalete inspiracije, što nije bilo dovoljno za povoljniji ishod.

Najefikasniji je kod pobednika bio Entoni Klemons koji je postigao 20 poena (5/5 za tri) i čak osam asistencija. Džadžuan Džonson i Džered Terel su imali po 15 poena.

U Partizanu je Dalas Mur imao 15 poena, po 14 su ubacili Matijas Lesor i Kevin Panter, a po deset su postigli Zek Ledej i Aleksa Avramović.

Prvo poluvreme obeležili su fantastični procenti Turaka u šutu za tri, užasni procenti Partizana sa linije penala i činjenica da su crno-beli bili korak iza u odbrani.

Uvek je neko poput Klemonsa ostajao neprimetan u uglu, a iz takvog „ćoškarenja“, Turk Telekom je više puta profitirao.

Prva četvrtina je bila tvrda, sve dok Turk Telekom na brzinu nije napravio seriju od pet poena za 19:14.

Partizan je presekao taj nalet trojkom Alekse Avramovića, a posle deset minuta je semafor pokazivao 21:18.

Poteškoća je bilo i u organizaciji napada. Činjenica da Kevin Panter nije bio u pravom napadačkom elementu, ali i to što se Turk Telekom korektno branio otežavali su posao timu Željka Obradovića.

Tokom druge četvrtine su posebno na naplatu stigli promašeni penali, samo u prvih 20 minuta bilo ih je osam (8/16) i onda ne čudi što je Turk Telekom stvorio veću prednost.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Ona je premašila deset poena kada je Dokins nanizao pet poena sredinom druge deonice za 33:22.

Do njenog kraja, Partizan je igrao gore-dole, a Turk Telekom je pokazivao da više nije ona ekipa koju su crno-beli razbili 85:59 krajem oktobra 2021.

Trojke Turk Telekoma malo su zatajile na startu druge četvrtine. Po koš pod obručima su razmenili Elis i Smailagić, a onda je Ledej zakucavanjem malo primakao goste.

Ipak, kada je Ledej promašio zicer preko Pereza, u mismeču pod košem, Turk Telekom je poklon prihvatio i vezao četiri poena do 49:36.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Imao je Turk Telekom i 15 razlike u toj deonici, a Partizan se mučio u organizaciji napada, ko god je vodio loptu.

Dalas Mur je u jednom trenutku nanizao seriju poena, dao je i trojku, ali je protivnik uvek imao odgovor i posle 30 minuta i poena Džana Outa, vodio je 60:46.

Brzom serijom od pet poena za 50 sekundi u četvrtoj četvrtini, otišao je i na +19 turski tim.

Partizan je tek tada malo živnuo i spustio na 12 razlike kontrom Ledeja, samo što je već tada bilo kasno i crno-beli su poraženi.

Tim Željka Obradovića sada ima skor od osam pobeda i tri poraza, dok je Turk Telekom na šest pobeda i pet poraza.

Evrokup, 11. kolo:

Turk Telekom – Partizan 85:71

Ulm – Virtus Bolonja 84:68

Šljonsk – Metropolitan 59:74

Valensija – Budućnost 103:76

Sreda:

17.30 Lokomotiva Kubanj – Lijetkabelis

18.00 Bursa – Venecija

19.30 Hamburg – Huventud

20.00 Burž – Cedevita Olimpija

20.00 Trento – Morabank Andora

21.00 Gran Kanarija – Promiteas

Standings provided by SofaScore LiveScore

Turk Telekom – Partizan 85:71 (21:18, 22:14, 17:14, 25:25)

Hala: Ankara arena; Sudije: Mogulkoč, Čelik, Buber

Turk Telekom: Perez, Harison, Klemon, Gulaslan, Gejik, Demir, Dogan, Elis, Dokins, Džonson, Engindeniz, Terel, Out, Gezneli, Donat; Trener: Henrik Rodl.

Partizan: Panter, Kurucs, Ledej, Zagorac, Avramović, Koprivica, Dangubić, Smailagić, Mur, Glas, Lesor, Trifunović, Madar, Miletić; Trener: Željko Obradović.

Četvrta četvrtina:

40′ Poraz Partizana na kraju

Nisu uspeli crno-beli da naprave čudo i Turk Telekom je stabilnom igrom sačuvao prednost do samog kraja na 14 poena i završio je meč sa 85:71.

36′ Opet trojka Klemonsa

Lesor je ublažio zaostatak, Elis je nastavio da kažnjava rupe u odbrani srpskog kluba. Mur je dao jednu trojku – 77:64 za Turke.

34′ Živnuo je Partizan

Trojka Mura, kontra Ledeja, ali i poeni na drugoj strani za Turk Telekom koji ne ispušta prednost tako lako – 70:59.

32′ Ovo nikako nije dobro, +19 za domaćina

Serija Turk Telekoma od pet poena, prvo koš Džonsona, onda i trojka Gejika, za manje od 50 sekundi je turski tim dao pet poena za novu najveću prednost, 65:46.

Mur je promašio trojku na drugoj strani, Panter nije bio precizan za dva i tek je Avramović iznudio dva penala u prodoru – 65:47 za Turk Telekom.

Treća četvrtina:

30′ Turk Telekom samo povećava razliku

Lesor je gori od Šeka po procentima šuta sa penala i imao je sreće što je neko ušao ranije u reket kod drugog slobodnog u finišu četvrtine, inače bi imao 2/10. Ovako je pogodio bar jedno posle trojke Dokinsa. Out je do kraja dao još jednu dvojku – 60:46 na isteku 30. minuta.

28′ Dobra rola Mura, serija Partizana 7:2

Mur je iskoristio slobodna bacanja iz kontre Partizana, a Perez lako prodire do koša i ubacuje dvojku. Mur je postigao trojku u nedostatku boljih rešenja u sledećem napadu – 55:45 za Turk Telekom.

26′ Panter jedan, Klemons i Džonson dva, Turk Telekom odmiče

Odlično igra Entoni Klemons i bilo da je iz blizine ili sa distance, skoro su sigurni poeni. Turk Telekom odlazi na 53:38 posle kontre u kojoj je Džonsona lako poentirao.

24′ Partizan nastavlja „toplo-hladno“

Perez ne ubacuje trojku, Mur smiruje napad, Smailagić spušta za Ledeja koji preko Pereza ne koristi mismeč da nastavi seriju Partizana. Džonson je pogodio za dva, turski tim je iz kontre postigao još dva poena za vođstvo – 49:36.

22′ Mini-serija Partizana

Po dva poena pod košem za jedne i druge, Smailagić nije mogao da odbrani Elisa, ali je i sam poentirao u sledećem napadu. Panter je promašio trojku, „Smajli“ je napravio faul, ali je Ledej ubacio dvojku zakucavanjem – 45:36 za Turk Telekom.

Druga četvrtina:

20′ Klemons ne promašuje iz „ćoškarenja“

Nova trojka, i to baš posle serije Partizana od pet poena. Upravo Klemons ima 14 poena, a Turk Telekom je ubacio 7/14 trojki. Turci vode 43:32 na poluvremenu.

19′ Raste prednost Turk Telekoma

Berk Demir je pod košem poentirao iz odbojke, Lesor je pre toga promašio još dva penala i iznervirao se, da bi posle toga Panter promašio još dva šuta – 40:27.

18′ Ponovo pad Partizana, mnogo trojki primaju crno-beli

Šestu iz 12 pokušaja ubacio je Klemons iz ugla, a pre toga je Terel na snagu uspeo da pogodi ispod koša i začas je Turk Telekom vratio dvocifreni plus – 38:27.

16′ Lesor vratio Partizan u život posle -11

Dokins je dvojkom doneo Turk Telekomu najveću prednost od 11 poena, na drugoj strani je Lesor prejak za čuvare u reketu. Zakucao je uz faul, pa je smanjena prednost domaćina – 33:25.

Potom je dobra odbrana po celom terenu, Pereza onemogućila da prenese loptu, a Lesor je opet iznudio faul u poslednjim trenucima napada, pa onda asistirao Madaru – 33:27 za Turk Telekom.

14′ Panter ne može da pogodi ništa, Turci „cepaju“ i preko ruke

Džonson je igrao protiv Koprivice i podigao se na šut veoma lagano, pogodio je dvojku i kaznio izgubljenu loptu crno-belih. Madar je za sada solidan, Koprivica dobro iskače u odbrani, a fale šutevi Pantera. Dokins je upravo preko Pantera dao trojku iz ugla – 31:22 vode Turci.

12′ Lepa finta Smailagića posle serije Turaka

Bolje su igrači Turk Telekoma ušli u drugu četvrtinu. Napravili su seriju od pet poena i tek je Smailagić lepim prodorom i pivotiranjem blizu koša smanjio zaostatak od osam poena na 26:20.

Prva četvrtina:

#social-embed_0

10′ Trojka Avramovića kada treba

Prišao je Partizan trojkom Alekse Avramovića na poen zaostatka, ali je Džonson uspeo da poentira pred kraj prve četvrtine za 21:18 u korist Turk Telekoma.

8′ Ne idu slobodna bacanja Partizanu…

Tek jedan od pet pokušaja posle promašaja Lesora. Dugu dvojku je dao Gejik posle toga, pa je Turk Telekom došao do dva poena prednosti. Ledej nije ubacio šut za dva, Panter je faulirao pleja Outa koji je pogodio uz faul – 19:14, brzih pet poena Turk Telekoma.

6′ Drže se crno-beli

Ledej promašuje prvi od dva penala na tvrdim obručima, pogodio je drugo, a posle koša Pantera i trojke Klemonsa, srpski klub kaska jedan poen – 8:7.

4′ Trojka Pereza, pogoci Klemonsa

Solidna odbrana crno-belih i tranzicija, ali Turci imaju prednost u prva tri, četiri minuta 5:4.

BONUS VIDEO: Bata Zimonjić o ludačkim treninzima Stojakovića, ispravljanju kičme Dijamantidisa i „rvaču“ Papadopulosu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar