Foto: Tanjug-AP Photo/Andy Brownbill

Prvi čovek Australijan opena, Kreg Tajli, ponovo se osvrnuo na sagu o Novaku Đokoviću, negirajući da Srbin tuži "Tenis Australija",

Foto: Nova.rs

Đoković je deportovan prošle nedelje nakon što je Federalni sud potvrdio odluku ministra za imigraciju Aleksa Hoka da mu ukine vizu.

PROČITAJTE JOŠ

Engleski mediji su objavili da će Đoković tužiti Australiju za sumu od 6 miliona dolara, a Tajli negira da je do tužbe došlo.

„Ne. Mislim da će biti mnogo priče o različitim stvarima, ali mi smo… fokusirani na održavanje događaja upravo sada, i nastavićemo da održavamo sjajan događaj“, rekao je Tajli za ABC na pitanje o najavi potencijalne tužbe.

Tajli je ponovio da je njegova organizacija „stalno postavljala pitanja, tražila pomoć“ od relevantnih vlasti o uvođenju nevakcinisanih igrača poput Đokovića u zemlju, ali je bilo „toliko složenosti i toliko kontradiktornosti“.

Đokoviću je zabranjen ulaz u Australiju na tri godine, ali postoje okolnosti u kojima se to može odbaciti. Tajli veruje da će se 20-struki Grend slem šampion sledeće godine vratiti u Melburn da pokuša da osvoji 10. titulu na Australijan openu.

„Da. Na kraju krajeva, on je igrač broj jedan na svetu i voli Australijan open“, rekao je Tajli.

On je naveo i da je komunicirao sa Đokovićem.

“Da, razgovarao sam sa Novakom, baš kao što sam to učinio i ovde. Trenutno provodi svoje slobodno vreme mirno sa porodicom. Mi smo fokusirani na sedmi dan na Australijan openu. Pokušaćemo da nastavimo sa dobrom organizacijom, nekoliko Australijanaca je prošlo u drugu nedelju u dublu. Obratićemo pažnju na druge internacionalne igrače takođe, za nedelju dana dobićemo šampione. Nakon toga ćemo moći da kažemo da je Australijan open bio uspešan“, rekao je Tajli.

BONUS VIDEO Nova.rs ispred hotela u kome je Novak Đoković bio zatočen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare