Danka Kovinić; EPA-EFE/JOEL CARRETT

Danka Kovinić, jedina predstavnica Crne Gore na Australijan openu u obe konkurencije, ispisala je istoriju. Niko ranije iz Crne Gore nije uspeo da stigne do treće runde Grend slema.

Foto: Nova.rs

Kakva partija. Kakva pobeda. Kakva senzacija. Danka Kovinić je savladala Emu Radukanu sa 6:4, 4:6, 6:3 i tako po prvi put u karijeri uspela da obezbedi treću rundu nekog Grend slema.

PROČITAJTE JOŠ

„Dugo sam želela prolazak u treće kolo. Uvek sam verovala da imam igru i samopouzdanje za to na grend slemovima. Izgleda da je sada bio pravi momenat za to. Ovog puta nisam razmišljala šta bi moglo da se desi, godine na Turu i iskustvo doprineli su da se u tim odlučujućim momentima osećam sigurnije i smirenije“, rekla je Kovinić za Nova.rs.

U sledećoj rundi će igrati protiv Simone Halep.

„Čuvam ‘najbolji meč u karijeri’ za sledeću rundu (smeh). Iskreno, volim što ću da igram s Halep, verovatno je teža protivnica, ali što da ne. To je izazov za koji treniramo, Halep je svetska igračica, toliko dugo je u samom vrhu WTA liste. Igrale smo jednom na šljaci, veoma je nezgodna i igra tenis za koji bi neko rekao da je dosadan. Tako uopšte nije na terenu, veoma je inteligentna igračica i sigurno da će biti veoma teško ko god da pobedi.

Objasnila je i zbog čega nije spavala posle trijumfa za pamćenje u Melburnu.

„Stvarno sam oduševljena, rekla sam treneru – ‘ko će zaspati večeras’. Kada sam pogledala telefon, to je haos, preko sto poruka na Vacapu, Instagramu, Tviteru, stvarno neverovatno. Prelep osećaj, prelepo je kada znaš da te ljudi prate i da su tu uz nas. Stvarno sam presrećna. Ne znam kako će me dočekati, još ne znam šta se dešava u Crnoj Gori“, dodala je Danka Kovinić.

BONUS VIDEO Hrvatski navijači pevaju, zvižde im Australijanci na dublu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare