Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT
Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Legendarni košarkaš Čarls Barkli imao je komentar na odnos australijskih vlasti i političara prema najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću.

Pre svega Barkli je Novakov slučaj uporedio sa onim kada je KAjri Irving na početku sezone odbio da se vakciniše, čime je izgubio veliki novac, uključujući i pravo nastupa na domaćim utakmicama u Njujorku.

PROČITAJTE JOŠ:

Cela polemika vodila se tokom emisije „NBA on TNT“. Iako je glavna tema bio Irving i to da li je u redu da prima platu uprkos nastupima samo na gostujućim utakmicama, Barkli je uskočio i sa komentarom o Novaku.

„Moram da pomenem Australiju zbog ovoga sa Novakom Đokovićem. On se zajedno sa Nadalom, Federerom i Samprasom pominje u kontekstu najboljih tenisera svih vremena, a Australija mu je jasno rekla: ‘Ne, ne možeš da dođeš ovde i igraš tenis. Imamo stroga pravila, koja poštujemo’. Australija ima niske brojeve kovid slučajeva, zbog toga su mu rekli: ‘Ne, ne možeš samo da dođeš u Australiju na dve nedelje i uzmeš milione dolara igrajući tenis’. Svaka čast na tome“, izjavio je Barkli.

Jedan od preostalih domaćina programa Keni Smit nije mogao u potpunosti da se saglasi sa Barklijevim rečima, ali je pomenuo da Đoković i Irving „moraju da budu spremni da snose posledice zbog svojih odluka“. Takođe je napomenuo da je „pitanje vakcinacije postala više od političke stvar u nekim trenucima“.

Treba napomenuti da je Barkli i tokom profesionalne košarkaške karijere bio veoma omražen košarkaš, te je često ulazio u verbalne i fizičke sukobe sa kolegama.

BONUS VIDEO Jokićevi drugari o basketu i biranju Nikole za ekipu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram