Foto: EPA-EFE/MORGAN SETTE; EPA-EFE/SCOTT BARBOUR

Nik Kirjos ponovo je u centru pažnje zbog svojih izjava o Novaku Đokoviću, čak se našalio i da je došlo do "bromanse".

Verovatno ima i toga da Nik voli samo da kontrira i da koristi Đokovića za samopromociju, ipak, činjenica je da bio jedan od retkih koji su se ohrabrili da podrže Novaka, a posebno na težini dobija činjenica da je Australijanac.

PROČITAJTE JOŠ

Nije se ustezao da stane uz Đokovića od samog početka, a „bromansa“ je zapravo počela sredinom novembra 2021. godine.

Tada je Kirjos u svom podkastu govorio o obaveznoj vakcinaciji kao preduslovu za učešće na Australijan openu i rekao je da Novak ima pravo da se drži svog stava.

„Nisam očekivao to od njega. Kakav je stav imao prema meni poslednjih godina, nisam to očekivao. Moram da budem sada saglasan sa njim. Svako ima pravo i slobodu da izabere šta hoće, nije bitno da li sam to ja ili neko drugi. Nije ni bitno da li je vakcinacija u pitanju ili nešto drugo. Moraš da imaš slobodu da sam za sebe izabereš. U ovom slučaju, šta stavljaš u svoje telo. Uvek sam to propagirao i uvek ću biti za slobodu govora i slobodu izbora jer je to krajnji cilj za srećan i miran život“, rekao je Novak u novembru.

Kada je Novak pritvoren, Nik je kritikovao svoju državu.

„Pogledajte, stvarno verujem da treba da se uradi nešto. Vakcinisao sam se, zbog zdravlja sebe i moje majke, ali način na koji mi trenutno vladamo Novakovom situacijom je loš, jako loš. Pogledajte sve „mimove“, naslove… On je jedan od naših najvećih šampiona, ali na kraju krajeva – čovek je. Postupajte bolje“, rekao je Kirjos.

Onda je podsetio na jedan momenat.

Foto:EPA-EFE/SCOTT BARBOUR

„On je nama pomogao. Tokom požara nam je pružio podršku. Brzo zaboravljamo, ili mediji brzo zaboravljaju. On nije morao da nam pomogne tada. Većina sportista ne bi, oni su sebični. Ja to ne zaboravljam… Zbog toga želim da ponovo kažem da moramo da budemo bolji“, izjavio je Kirjos.

Na pitanje da li je pokušao da kontaktira srpskog tenisera, Australijanac je odgovorio:

„Ne znam da li razgovaramo… Šalu na stranu. Novak i ja smo bili prijatelji, trenirali smo zajedno. A onda su nas mediji razdvojili. Neke stvari su bile ‘prenaduvane’ i situacija je 30 puta gora nego što je to zaista bila. Sećam se da je Novak bio jedan od retkih igrača koji mi je prišao i rekao mi da mu se slobodno obratim ako mi je nešto potrebno, da želi da mi pomogne“, dodao je Nik.

Nije ostao dužan ni ministru Hoku.

„Taj ministar Aleks Hok kaže da je Novak Đoković pretnja našim granicama, ja kažem da nije, tretiramo ga kao da je oružje za masovno uništenje. Došao je da igra tenis, razumem to da ga napadaju zato što nije vakcinisan, ali ima dokumentaciju koja mu dozvoljava da igra“, rekao je Kirjos u podkastu „No boundaries“.

Na kraju, Kirjos je otišao korak dalje na konferenciji posle meča sa Lijamom Brodijem.

Dušan Lajović je Kirjosa okarakterisao kao Nika Srbina („Nick the Serb“) što je izazvalo ogroman osmeh kod svih.

Foto: Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

Australijanac je pojasnio zbog čega je to uradio.

„Mislim to je sjajno. Novak i ja smo imali neke nesuglasice u prošlosti. Bilo da je u pitanju Novak ili neko drugi uradio bih isto, nisam to uradio jer je Srbin. Da je bio i drugi igrač u tom scenariju, ustao bih za ono što mislim da je pravično. Samo je koincidencijom to bio Novak i to je prava priča“, nije se tu zaustavio nakon pitanja Nova.rs.

Najavio je i šta planira da uradi i tako još jednom stao uz Đokovića.

„Imamo sada i blisku vezu između dva muškarca (u originalu „bromance“) koja se tu dešava, neću da se žalim. Mislim pitaću ga da igramo dublove zajedno“, odgovorio je Kirjos na pitanje uz osmeh.

BONUS VIDEO Reakcija publike posle brejka Kecmanovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar