Nikola Ćaćić i Tomislav Brkić
Foto: EPA-EFE/Antonio Paz

Nikola Ćaćić i Tomislav Brkić su pomalo nesrećno poklekli već u prvom kolu Australijan opena protiv Arijela Behara i Gonzala Eskobara sa 6:4, 7:5. Za Nova.rs otkrili su kako gledaju na taj susret, ali i kakvi su im planovi za ovu sezonu.

Foto: Nova.rs

Brkić je izdvojio dva momenta koja su odlučila susret.

PROČITAJTE JOŠ

„Težak meč jer smo igrali protiv dobro poznatih protivnika, sa kojima smo igrali često. Prošle nedelje smo u Adelejdu izgubili jedan tesan meč protiv njih. Prvi set je odlučila jedna brejk lopta na 5:4, u drugom smo imali brejk i nismo uspeli to da privedemo kraju i da uđemo u treći. Malo su imali veći procenat prvog servisa nego mi i tako dobijali malo više lakših poena, ali sve u svemu možemo biti zadovoljni. Mogao je da bude i bolji žreb, pogotovo za grend slem. Nemamo ni priliku da treniramo na ovim terenima, trenirali smo uvek u drugom klubu. Malo su drugačiji uslovi, idemo dalje, ima cela godina da se igra, pa se nadamo da će biti dobro“, rekao je Brkić za Nova.rs.

Ovaj dubl već neko vreme igra zajedno, a na Rolan Garosu su stigli i do četvrtfinala. Ipak, ovog puta nisu imali sreće o čemu je pričao i Ćaćić.

„Prvi put igramo zajedno na Australijan openu, imalo smo sjajne rezultate na ostalim grend slemovima. Naša igra najviše ima prostora za napredak na betonu kada igramo napolju. Ovo je treći put da sam izgubio prvo kolo Australijan opena, pa mi nije nešto nije srećan, ali idemo dalje. Odlazimo kući pozitivni, moglo je mnogo bolje i sa žrebom, dosta se poznajemo sa njima i teško je igrati kada nekog tako dobro poznajete. Pogotovo na početku turnira, naravno, i njima je teško, kao i nama, ali ovaj put su se oni snašli bolje. Nismo toliko loše igrali, ali tu ima stvari za popraviti i sigurno ćemo to uraditi za naredne turnire.“

Foto: Nova.rs

Nakon nesrećno izgubljenog prvog seta, Brkić je reketom udario mrežu, a onda je već u sledećem gemu dubl sa Balkana napravio brejk.

„U tom gemu je bar dva puta bio ‘nec’, pa sam se malo iznervirao. U drugom setu nismo pali, borili smo se i napravili brejk, šteta za taj gem na 4:2 kada smo izgubili brejk i da odvedemo nekako do trećeg seta gde njima ne bi bilo svejedno da igraju. Ovako su ušli u drugi set sa setom prednosti, prošle nedelje su imali set i brejk prednosti i onda se igra mnogo opuštenije. U trećem setu bi mi možda imali više šansi, ali šta je tu je. Treba da popravimo neke stvari. Igrao sam dva turnira, jedan sa Nikolom, jedan sa Gonzalesom, dosta dobri mečevi, moglo je da igramo protiv nekog kog ne znamo („i ko nas ne zna“, dodaje Ćaćić). Okrećemo se turneji u Južnoj Americi, nadamo se dobrim rezultatima jer nam tamo možda i najviše odgovara da igramo“, poručio je Brkić.

Nikola je otkrio i šta imaju u planu.

„Slede turniri u Buenos Ajresu, Rio de Žaneiru i najverovatnije Akapulko na betonu. Ukoliko sve bude kako treba, igraćemo Indijan Vels i Majami, takođe na betonu, imamo dosta turnira, kada se poklope sve kockice sigurno ćemo napraviti rezultat jer imamo igru i trenirali smo dobro“, završio je Ćaćić.

BONUS VIDEO Dolazak Rafaela Nadala na trening i dobacivanje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar