Nikola Mektić i Mate Pavić Foto: Marco Canoniero / Shutterstock Editorial / Profimedia

Derbi dana. Ovako je najvaljen i tačno tako je izgledao dubl meč gde su na jednoj strani bili Nik Kirjos i Tanasis Kokinakis, a sa druge Nikola Mektić i Mate Pavić (7:6(8), 6:3).

Foto: Nova.rs

Hrvatski dubl je održao pravu lekciju poštovanja publici.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, u toku najposećenijeg meča dana do tog momenta videli smo sve samo ne poštovanje prema najboljem dublu planete. Još jednom su Australijanci „zakazali“ i još jednom nisu pokazali da prepoznaju kakve veličine imaju prilike da gledaju.

Jesu Kirjos i Kokinakis nošeni povicima navijača igrali sjajno, ali je sramno ponašanje publike da se zviždi Paviću neposredno pre servisa.

Da se uzvikuje svašta, a da sudija ostane potpuno nem u toj situaciji.

Dozvolio je da publiku kontroliše Kirjos, a to je naravno dovelo do niza situacija kojima nije mesto na jednom teniskom meču. Zapravo, u početku je ovo bila prava atmosfera kao u Dejvis kupu, što i ne čudi, ali je vremenom izašla iz okvira sportskog navijanja.

Ipak, veliki šampioni znaju da se ponašaju i u ovakvim okolnostima. Njihovi odgovori su bili krajnje odmereni, iako je bilo evidentno da su razočarani. Uostalom, ni organizatori turnira im nisu pokazali dovoljno poštovanja.

„Nema mnogo pozitivnih stvari. Sve je prošlo veoma brzo i veoma glasno, jedva smo preživeli juče da se borimo još jedan dan. Oni su igrali veoma dobro, teško ih je pobediti ovde“, iskren je Mektić.

PROČITAJTE JOŠ

Uporedio je sasvim očekivano tretman koji su imali sa onim koji je samo veče ranije doživeo Danil Medvedev.

„Veoma je glasno, veoma su glasni Australijanci, ne bi ih povredilo da pokažu malo poštovanja i otvorenost prema drugim igračima. Videli smo kako je bilo sa Medvedevim, takvi su oni ovde“, rekao je Pavić.

Mektić nije želeo da govori o odnosu publike.

„Nisam besan zbog ponašanja publike. To sam i očekivao, da odemo u problematiku toga svega bi verovatno mogli da pričamo 15 minuta, pa radije to ne bih ni pominjao. To je nešto što smo očekivali, naše je da igramo i da probamo da pobedimo mečeve“, odgovorio je Mektić na pitanje Nova.rs.

Zatim je sa puno poštovanja govorio o rivalima.

„Sigurno je da publika ima uticaj na nivo njihove igre, ali bez obzira na to imali smo šansu u prvom setu i vratili smo ih u život. Bez obzira na sve možemo sebi da zamerimo, momci su imali odličan nivo bez obzira na sve, gledano samo to – zasluženo su pobedili“, rekao je Mektić Nova.rs.

U jednom momentu je Pavić prišao do glavnog sudije Đoma Kampistola iz Španije, a nije poznato o čemu su pričali. I zaista, Pavić je odlučio da to stavi po strani.

„Smatram da to nije bitno. Jednostavno, u nekim trenucima, u nekim stvarim Kirjos se ponaša dosta loše na terenu. U principu je problem što mu dopuštaju neke stvari koje nisu u opisu fer-pleja, u nekim stvarima se preteruje sa njegove strane. Jednostavno mu to dopuštaju, nije to toliko bitna situacija da se ulazi u srž problema, ali nekada nije lako podneti to“, odgovorio je Pavić na pitanje Nova.rs.

Objasnili su i koje će turnire igrati u predstojećem periodu.

„Idemo u Evropu. Roterdam, Bari, pa kasnije Indijan Vels i Majami.“

Australijska publika je još jednom pokazala da nema dovoljno poštovanja prema ostalim šampionima. Baš kao što je to rekao Danil Medvedev tokom intervjua sa Džimom Kurijerom.

BONUS VIDEO Ludilo na kraju dubla, ispali Pavić i Mektić

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar