Foto: AP Photo/Aaron Favila

Spektakl u prvom meču Nadala.

Rafael Nadal je uspeo posle velike drame i borbe da se plasira u drugo kolo Australijan opena. On je savladao Britanca Džeka Drejpera sa 7:4, 2:6, 6:4, 6:1.

Videli smo veliku borbu i sjajan tenis, a Španac je na kraju pokazao zašto je veliki šampion i uspeo je da slomi borbenog Drejpera koji je na kraju ostao bez snage i mučio se sa grčevima.

„Rod Lejver Arena“ je bila ispunjena do poslednjeg mesta što smo prošle godine mogli da vidimo samo u finalu, a publika je mogla da uživa u sjajnom tenisu.

PROČITAJTE JOŠ

Serveri su ekspresno osvajali svoje gemove sve do rezultata 4:3 kada je Nadal došao do prve brejk lopte, ali je Drejper izdržao pritisak i ostao u setu. Pripretio je Britanac u 11. gemu kada je došao do izjednačenja, ali je Nadal ostao miran, a zatim u narednom gemu uspeo da napravi brejk i osvoji prvi set.

To kao da je razljutilo Britanca koji je krenuo furiozno i odmah naprvio brejk na startu drugog seta, koji je potom i potvrdio na svoj servis, nakon čega je usledila kratka pauza zbog kiše.

Nije ipak bilo potrebe da se navlači krov, a Drejper je nastavio da melje Nadala i uz još jedan brejk došao do velikih 4:0. Koliko je bio u transu najbolje svedoči činjenica da je u petom gemu propustio novu brejk loptu za 5:0 kojom bi verovatno Nadalu podelio „krompir“, ali nije propustio priliku da na kraju sa 6:2 izjednači u meču.

Treći set je bio prelomni u ovom meču, a u prva tri gema nismo videli izgubljene servise.

(AP Photo/Aaron Favila)

Tada je Nadal iskoristio činjenicu da Drejpera muče grčevi i prvo je napravio brejk, a zatim na svoj servis došao do prednosti od 4:1.

Britanac je zatražio medicinski tajm-aut i dobio lakšu masažu i ponovo počeo da igra neverovatno.

Nakon što je uzeo gem na svoj servis, napravio je brejk, a zatim još jednim osvojenim gemom došao do egala od 4:4.

Nadal je u tim trenucima pokazao da je veliki šampion i uspeo je da odbije nalet rivala, a onda u dramatičnom gemu da iskoristi drugu gem loptu i dođe do prednosti u setovima.

Foto: AP Photo/Aaron Favil

Drejper je poslednji trzaj u ovom meču imao početkom četvrtog seta kada je prvi napao i oduzeo servis rivalu. Nadal je ipak izbegao dramu, jer je već u narednom gemu posle velike borbe napravio ribrejk i time defintivno slomio Britanca.

Do kraja meča je još dva puta oduzeo servis Drejperu i došao do pobede i plasmana u drugo kolo.

Tamo ga čeka Amerikanac Mekenzi Mekdonald koji je bio bolji od zemljaka Brendona nakašime rezultatom 7:6, 7:6, 1:6, 6:7, 6:4.

BONUS VIDEO Šok u Melburnu: Novaku otvoren put do polufinala, povukao se jedan od glavnih favorita zbog povrede

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar