Laslo Đere
Laslo Đere; Foto: EPA-EFE/Biel Alino

Sjajna partija i bitna pobeda.

Srpski teniser Laslo Đere savladao je u prvom kolu nakon velike borbe Belgijanca Zizua Bergsa sa 3:1 (6:4, 1:6, 6:4, 6:1).

PROČITAJTE JOŠ

Veliku borbu videli smo u prvom setu, koji je bolje započeo Đere. Nakon početnih ispitivanja snaga, srpski teniser je prvi stigao do brejka i poveo je sa 3:2.

Sjajno je servirao u tim momentima i Belgijanac nije mogao da mu parira, te je Đere otišao na 5:4 i servirao je za osvajanje prvog seta. Neposredno pre toga Đere je propustio tri set lopte, ali ga to nije poremetilo i stigao je do 1:0 u setovima.

Ipak, sve što je uradio Đere dobro u prvom, to je uprskao u drugom setu. Belgijanac je odmah stigao do brejka i nakon toga se nije zaustavio. Poveo je sa 4:0 i veoma brzo je anulirao prednost srpskog tenisera.

Foto: Miodrag Dimitrijević/Nova.rs

Ovakav trend se nastavio i u trećem setu, koji je bio odlučujući za pobednika. Prvo je Bergs stigao do brejka i prednosti od 2:1, da bi Đere uzvratio i izjednačio na 3:3. Usledila je prava ludnica do kraja, pošto je srpski teniser ponovo izgubio servis, ali je nakon toga vezao tri gema i stigao do velike prednosti u setovima.

Sjajnu igru u tim momentima je potvrdio i u četvrtom setu, pošto je do odlučujućeg brejka stigao veoma brzo i poveo je sa 2:0. Deluje da se upravo u tim momentima Belgijanac predao i srpski teniser je stigao do 4:0.

Foto: Miodrag Dimitrijević/Nova.rs

Ubrzo je došao Đere i do 5:0, da bi iskoristio prvu meč loptu za veoma bitnu pobedu u Melburnu.

U narednom kolu, srpski teniser će igrati sa Grigorom Dimitrovim, koji je u tri seta savladao Rusa Alsana Karaceva 7:6, 7:5, 6:2.

BONUS VIDEO Novak Đoković i Nik Kirjos – šou na egzibiciji u Melburnu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar