Džej Džej Volf
Džej Džej Volf; Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Za one prave ljubitelje tenisa je i te kako poznat, za sve ostale je najbolje da prvo pogledamo potez godine.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Najbolji potez godine izveo je Džefri Džon Volf, poznatiji kao Džej Džej, koji je tako čitavom svetu otkrio da je ambidekstrozan.

Iako, zvuči kao nešto loše, zapravo je sjajna stvar.

Ovaj mladić se gotovo podjednako dobro služi levom i desnom rukom. Ima neverovatan osećaj i ima prednost kakva se izuzetno retko viđa (primer u fudbalu bi bio Usman Dembele) i koja ga je učinila potpuno drugačijim od svih

Uostalom pogledajte kako je i kakav forhend odigrao protiv Stefanosa Cicipasa.

Ovaj teniski unikat iz Ohaja (i to baš iz čuvenog Sinsinatija) je odlučio da za Nova.rs govori o ambidekstroznosti, ali je otkrio i detalj zbog kog će ga navijači u Srbiji voleti još više.

Možda je 67. igrač planete, ali je u prvom kolu izbacio Džordana Tompsona sa 6:3, 3:6 6:4, 7:5 i tako najavio da bi mogao da bude jedan od igrača koji bi mogli da naprave iznenađenje („Dark horse“ kako to kažu u SAD). Pred njim je sada 23. nosilac Dijego Švarcman.

PROČITAJTE JOŠ

„Išao sam poen po poen, baš sam se zabavio, a publika je bila neverovatna. Definitivno sam izašao sa mnogo energije, pokušao sam da igram svoju igru i da se dobro zabavim. Uživaću u ovome malo, ali ću onda već gledati ka sledećoj rundi. Verovatno već večeras.“, rekao je Volf o prvoj pobedi u Australiji u karijeri.

Pojasnio je kako je vežbao da igra i levom rukom. Ovog puta je to bio uticaj sredine i rada, a ne Bogom dani talenat.

„Moji roditelji su levoruki, pa sam uvek želeo da budem kao oni. Malo sam se zabavljao i udarao forhende levom rukom i šta sve ne. Zapravo sam jednog leta slomio zglob na jednoj fudbalskoj utakmici, pa sam morao da igram forhende levom rukom četiri meseca, tako je i došlo do toga“, objasnio je za Nova.rs Volf.

Odigrao je najbolji udarac 2022. godine protiv Cicipasa, a osvrnuo se šta je mislio u trenutku dok se pripremao da ga izvede.

„To je bio udarac iz instinkta, mislim da ne bih mogao da dohvatim tu loptu da sam se držao desne ruke. Samo sam pustio reket i udario ga, nisam mislio da je to nešto ludo jer sam to radio mnogo puta na mečevima, ali obično to nije ‘pasing šot’ uz samu liniju pa sam bio stvarno nabrijan.“

Džej Džej Volf
Džej Džej Volf; Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Otkrio je reakcije porodice i prijatelja.

„Mislim da su bili impresionirani koliko sam brzo trčao prema lopti i kako sam je udario snažno i uz samu liniju, bilo je tu i malo sreće, ali su bili veoma uzbuđeni“, rekao je Volf, a onda otkrio i kako radi na rastezanju.

„Devojka me tera da radimo vrelu jogu, to je veći deo mog istezanja (smeh).“

Ipak, levoruki forhend će uvek ostati izuzetak, a ne pravilo. Delimično i zbog odluke trenera Patrika Tompsona.

„Mislim da ne mogu da koristim to previše jer će moj trener vikati na mene (smeh), ali ako budem mogao možda i mogu.“

Tokom odrastanja mu je prijatelj bio igrač poreklom iz Srbije – Aleks Kovačević.

„Zapravo jedan od mojih prijatelja sa kojim sam odrastao i sa kojim sam igrao je Aleks Kovačević, njegova porodica je iz Srbije. On je jedan od mojih najboljih prijatelja na ATP turu, kada priča sa srpskim igračima kaže mi. Zanimljivo, zar ne? Biće zabavno gledati fudbalski meč Srbije i SAD ovog januara sa njim“, poručio je Volf.

Pojasnio je da je trenirao i da voli da gleda fudbal (doduše, zove ga „soccer“), a pratio je Mundijal.

„Ne pišem dobro sa obe ruke, ali sam igrao dobro fudbal sa obe noge. Gledam pomalo fudbal, ne previše evropski fudbal, ali sam pratio Svetsko prvenstvu u Kataru. Volim Arsenal jer je moj tim kada sam odrastao bio Sikamor Arsenal, odatle je to došlo. Navijao sam pre svega za Sjedinjene Američke Države, ali sam odrastao gledajući Mesija, pa sam navijao za njega. Bilo je zabavno gledati i koliko je neverovatan meč odigrao Mbape, kvalitet je bio neverovatan.“

Konkretan cilj nije postavio, samo želi da bude što je moguće bolji.

„Samo želim da i dalje napredujem, ne mislim da će mi ovo biti najbolja teniska godina. Samo želim da napredujem, o rangiranju ne brinem

BONUS VIDEO Đoković preživeo dramatičan meč u Adelejdu uz pomoć srpskih navijača

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar