Foto: AP Photo/Dita Alangkara

Američki teniser Mekenzi MekDonald plasirao se u treće kolo Australijan opena, jednim od najvećih iznenađenja godinama unazad.

On je savladao Rafaela Nadala, branioca titule u tri seta sa 6:4, 6:4 i 7:5, što je malo ko očekivao, posebno uzveši u obzir da je Rafa branio titulu uzetu prošle godine u finalu od pet setova.

PROČITAJTE JOŠ:

Amerikanac je istovremeno rekao i da mu je mrsko to što Nadala muči povreda levog kuka na koju se požalio.

„Stvarno sam srećan time kako sam počeo meč, mislio sam da igram vrlo dobro, servirao sam odlično, riternirao takođe. Stvarno sam mu otežavao posao. Mrsko mi je kod Rafe to što se povredio. Stvarno je teško u tim trenucima ostati mentalno fokusiran i angažovan. Pronašao sam način da izvučem pobedu i zbog toga jesam srećan“, kazao je MekDonald posle meča.

Prebacio se potom na to ko je i šta je Nadal, osvajač 22 grend slem titule i još uvek rekorder u tom pogledu. Prati ga Novak Đoković, koji ima 21 trofej sa najvećih turnira.

„On je neverovatan šampion, nikad se ne predaje, bez obzira na situaciju“, prokomentarisao je MekDonald dvostrukog osvajača trofeja u Melburnu.

„Strašno je teško ‘zatvoriti’ meč protiv takvog igrača. Fokusirao sam se na sebe na kraju i dobro je ispalo“, naveo je Amerikanac koji nije zaboravio Nadalu ni poraz iz Pariza, gde je Rafa uvek „gazda“.

„Prošli put kad sam igrao protiv njega ‘isprašio mi je zadnjicu’ na Filip Šatrijeu. Sviđaju mi se moje šanse na tvrdoj podlozi i stvarno sam hteo da se tu nađemo. Radujem se što mi se prilika ukazala i što sam je iskoristio“, zaključio je MekDonald koji će igrati protiv pobednika duela Jošihita Nišioke i Dalibora Svrcine u trećem kolu.

BONUS VIDEO: Đere srušio trećeg tenisera sveta 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar