Pogledajte recept za smuđ na smederevski način iz emisije Praktična žena.

Sastojci:

500 g smuđa ( fileti)

1 luk

2 crvene paprika

300 ml paradajz sosa

1 šargarepa

200 ml belog vina

2 čena belog luka

100 g brašna

još

masline

ruzmarin

kuvan pirinač

zelena salata

Prolitajte još:

Priprema:

Svako parče ribe uvaljati u brašno pa malo propržiti u ulju..(ostaviti na stranu) . U drugom tiganju propržiti luk, papriku, šargarepu, beli luk i paradaiz, pa dodati začine i vino. Filete smuđa složiti u činiju gde ćete peći jelo. Preko smuđa preliti sos i pecite ribu u rerni oko 30 min. na 200 stepeni-

Poslužiti uz bareni pirinač, ruzmarin, masline i zelenu salatu.

U videu iznad pogledajte ceo postupak pripreme.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar