Pogledajte recept za orijentalne sarmice iz emisije Praktična žena.

Sastojci:

1 glavica kelja

300 g kuvane leblebije

2 šargarepe

crveni luk

2 čena belog luka

3 kašike tahini

sok od jednog limuna

so, biber

voda od kuvanja lebebija

1-2 kašike ulja od koštica grožđa

Pročitajte još:

Priprema:

Listove kelja obarite u ključaloj vodi( oko 2 minuta svaki). Skuvati leblebiju ili koristite već skuvanu leblebiju iz konzerve, Luk naseckajte na kockice, a šargarepu na žilijen. Na malo ulja od koštica grožđa propržite luk, pa dodadti beli luk i šargarepu i dinstajte oko 10-15 minuta..

Za to vreme u blenderu izmiksajte 1/2 leblebija, tahini, limun , so i biber i ukoliko je potrebno dodajte i malo vode od kuvanja leblebija. Humus umešajte u povrće, a zatim i leblebije i sklonite sa vatre. Ovom smesom puniti kelj i motati kao sarmice. Uvijene sarmice ređati u okeh koji smo malo nauljili. Pecite ih oko 20 minuta na 180 stepeni dok se korica odozgo ne zapeče.

U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar