U novoj epizodi "Praktične žene" saznali smo kako se spremaju pince punjene pistać kremom.
Sastojci:
testo
-1 kg brašna
-1 sveži kvasac
-5 jaja (3 + 2 žumanca)
-250 ml mleka od badema
-3 kašike meda
-100 g maslaca sobne temperature
-3 kašike ruma (ili viskija)
-sok 1 narandže
-narendana korica limuna i narandže
-prstohvat soli
ganache od pistaća
-100 ml slatke pavlake
-300 g bele čokolade
100 g kreme od pistaća
Priprema:
Prvo sve suve sastojke pomešati. Sa strane staviti kvasac i mleko da odstoji 10 min. Suvim sastojcima dodati nadošao kvasac, jaja, rum (viski), sok narandže, rendanu koru narandže I limuna, maslac i med. Miksati dok se gluten ne izradi. Nakon miksanja, odraditi testo i rukama 5-10 min na pobrašnjenoj podlozi. Ostaviti da se diže preko noći ili minimalno sat i po. Od nadošlog testa pravite loptice željene veličine. Odozgo loptice zarezati makazama i premazati belancetom. Peći 30min na 170 stepeni.
Za ganache na pari istopiti belu čokoladu i slatku pavlaku, kad se otopilo dodati kremu od pistaća. Izblendati i ovim kremom puniti pogače tako što čete uz pomoć dresir kese i kružnog nastavka probušiti pogaču na mestu gde smo je zasekili makazama i punite je kremom- Kao dekoraciju uzeti malo seckanih pistaća i borovnica.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar