Punjena pletenica i ajvar namaz - sve što vam je potrebno za udobno popodne s porodicom i prijateljima. Evo recepata.
Sastojci:
– 1 jaje
-200 ml mleka
-100 ml jogurta
-80 ml ulja
-1/2 kvasca
– 2 kašicice soli
-1 kàšicica šečera
-200 gr kukuruznog brašna
-oko 400-450 g brašna
fil
-100 g krem sira
-100 g sitnog sira
-150g sitnih čvaraka
Priprema
Sve sastojke za fil dobro izmešati da se sjedine.
Kvasac staviti da nadođe u mleku sa šećerom. Kada je kvasac proradio zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti pokriveno da naraste. Naraslo testo podeliti na 5 loptica. Svaku lopticu premazati sa filom i ređati jedna na drugu. Razvući ovako pripremljeno testo u malo veći krug i podeliti na 16 delova. Zatim se svaki deo uvije,i pomalo pri dnu sastavi sa susednim. Premazati jajetom pletenicu i posuti u sredini susamom. Ostaviti da naraste dok se rerna ugreje. Pecite oko 30 minuta na 200 stepeni dok pogača ne dobije zlatnu boju.
Sastojci:
-2 kašike ajvara
-1 kašika kisele pavlake
-1 kašikica senfa
-1 kašika kečapa
-malo mlevenog bibera
Priprema:
Sve sastojke izmešati u činiju i poslužite kao namaz uz pogaču.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar