Punjena pletenica i ajvar namaz - sve što vam je potrebno za udobno popodne s porodicom i prijateljima. Evo recepata.

Punjena pletenica

Sastojci:

– 1 jaje

-200 ml mleka

-100 ml jogurta

-80 ml ulja

-1/2 kvasca

– 2 kašicice soli

-1 kàšicica šečera

-200 gr kukuruznog brašna

-oko 400-450 g brašna

fil

-100 g krem sira

-100 g sitnog sira

-150g sitnih čvaraka

Priprema

Sve sastojke za fil dobro izmešati da se sjedine.

Kvasac staviti da nadođe u mleku sa šećerom. Kada je kvasac proradio zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti pokriveno da naraste. Naraslo testo podeliti na 5 loptica. Svaku lopticu premazati sa filom i ređati jedna na drugu. Razvući ovako pripremljeno testo u malo veći krug i podeliti na 16 delova. Zatim se svaki deo uvije,i pomalo pri dnu sastavi sa susednim. Premazati jajetom pletenicu i posuti u sredini susamom. Ostaviti da naraste dok se rerna ugreje. Pecite oko 30 minuta na 200 stepeni dok pogača ne dobije zlatnu boju.

Ajvar namaz

Sastojci:

-2 kašike ajvara

-1 kašika kisele pavlake

-1 kašikica senfa

-1 kašika kečapa

-malo mlevenog bibera

Priprema:

Sve sastojke izmešati u činiju i poslužite kao namaz uz pogaču.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar