U emisiji "Praktična žena" kod voditeljke Nataše Pavlović gostovala je Gorana Nastasić koja je pripremila egipatski falafel
180 g pasulja/ boba
šaka korijandera
1 veza svežeg peršuna
1/2 kašičice kumina
1/2 kašičice sode bi karbone
1/2 praziluka
2 čena belog luka
susam
tahini+malo tople vode
beli luk
malo limuna
Pasulj/bob ostavite u vodi preko noći, a zatim mu oljuštite opnu kada nabubri. Tako očišćen pasulj stavite u blender/seckalicu i izmiksajte sa ostalim sastojcima (korijander, peršun, kumin, soda bi karbona, beli luk i prazi luk).
Dobijenu smesu oblikujte u pljeskavice, uvaljajte u susam i pržite sa obe strane dok ne potamni.
Napraviti preliv od tahini paste, malo vode, limuna i belog luka i preliti preko falafela.
Za detaljan postupak pogledajte video sa početka teksta.