U emisiji "Praktična žena" kod voditeljke Nataše Pavlović gostovala je Gorana Nastasić koja je pripremila egipatski falafel

Egipatski falafel

Sastojci:

180 g pasulja/ boba

šaka korijandera

1 veza svežeg peršuna

1/2 kašičice kumina

1/2 kašičice sode bi karbone

1/2 praziluka

2 čena belog luka

susam

tahini+malo tople vode

beli luk

malo limuna

Praktična žena – Plivanje sa ajkulama i Egipatski falafel Pscreen 04

Priprema:

Pasulj/bob ostavite u vodi preko noći, a zatim mu oljuštite opnu kada nabubri. Tako očišćen pasulj stavite u blender/seckalicu i izmiksajte sa ostalim sastojcima (korijander, peršun, kumin, soda bi karbona, beli luk i prazi luk).

Dobijenu smesu oblikujte u pljeskavice, uvaljajte u susam i pržite sa obe strane dok ne potamni.

Napraviti preliv od tahini paste, malo vode, limuna i belog luka i preliti preko falafela.

Za detaljan postupak pogledajte video sa početka teksta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar