Foto: printscreen/RTS1

Po završetku prošle radne nedelje razgovarao sam s kolegama i konstatovali smo da će zbog pada rejtinga Aleksandar Vučić da pribegne nečemu što će malo da skrene pažnju sa Kosova čime bi nadomestio taj gubitak.

Uhapsiće nekoga, to je proveren recept, zaključili smo.

Sutradan je jedno režimsko glasilo najavilo borbu protiv korupcije, da će pasti neke krupne zverke. Dva dana kasnije videli smo da je na nišanu Zorana Mihajlović jer je njen muž navodno uzeo neke pare.

Ne mora da znači da će meta biti Zorana ili da će biti samo ona.

Sad se naprednjački tajkuni i neimari prže na vrelom ulju ko će od njih da zaglavi jedno mesec dana pritvora, žrtvuje se za zajedničku stvar i oduži se za poslove i privilegije koje je imao

Sad se naprednjački tajkuni i neimari prže na vrelom ulju ko će od njih da zaglavi jedno mesec dana pritvora, žrtvuje se za zajedničku stvar i oduži se za poslove i privilegije koje je imao. Trenutno im se opipava puls, a onda će se krenuti na one ranjive koji nemaju čime da se brane.

Nismo vidoviti, ovde je reč o obrascima koji se ponavljaju, a oni kažu da ćemo u narednim danima biti zasuti pričama o velikoj antikoruptivnoj akciji koja će imati za cilj da nadomesti oslabljen patriotski potencijal lidera SNS i predsednika Srbije Aleksandra Vučića koga su jako zabolele kritike i prozivke za izdaju koje su stizale sa desne strane političkog spektra.

Nakon one skupštinske bruke tokom Vučićevog izlaganja, umalo tuče, guranja, psovanja, dreke, krenula je odmazda.

Miki Aleksić je dobio naslovnu stranu i to za neku sudski dokazanu laž za koju je jedno režimsko glasilo već moralo da plati globu.

Moralo se ekspresno reagovati da bi oni koji razmišljaju o sličnim kritikama i nastupima videli da onaj koga napadaju ne zaboravlja i odmah uzvraća.

Pročitajte još

Milica Zavetnica je gađana „otimanjem“ članova koji su iz njene partije preleteli u SNS još krajem oktobra 2022. godine. POKS Vojislava Mihailovića je izbačen iz koalicije u Novom Sadu.

Naravno da niko normalan ne bi imao ništa protiv borbe protiv korupcije i hapšenja korumpiranih funkcionera. No dosad je ta borba bila krajnje selektivna, ograničenog dometa i sa jako upitnim motivima.

I naravno ta borba nije sistemska već kad Vučiću zatreba i na koga on upre prstom.

Pokušajte da se setite kada je Agencija za borbu protiv korupcije objavila javnu opomenu nekom funkcioneru, dostavila izveštaj tužilaštvu, ili ne daj Bože dala preporuku za nečije razrešenje. Pre neki dan su na jasna pitanja BIRN-a u vezi sa neprijavljenom vilom Aleksandra Šapića u Trstu od čak 400 kvadrata odgovorili da je gradonačelnik Beograda prijavio da je kupio stan. I to je to. Kad je Tužilaštvo pokrenulo postupak protiv nekog moćnika zbog korupcije?

Ne možete da se setite? Ne mogu ni ja.

Ali, ono što nije mogla Agencija za borbu protiv korupcije ili Tužilaštvo može Vučićev rejting kad krene da se strmoglavljuje. I ko će da razmišlja o Kosovu i zamera nešto predsedniku kad počne novo useljenje u apsane?

BONUS VIDEO: Tuča u Skupštini – potpuni haos tokom Vučićevog govora

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare