Mladić (21) u Batajnici u veoma teškom stanju zbog korone

Zdravlje 22. feb. 202107:54 > 08:02
Podeli:
kovid bolnica
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Broj novozaraženih ponovo raste, a dr Tatjana Adžić Vukičević, rukovodilac kovid bolnice u Batajnici kaže da su kliničke slike sve teže, čak i kod mladih ljudi.

„Imamo veoma teške bolesnike, neki od njih odmah se primaju u jedinice intenzivnog lečenja. Za poslednjih sedam dana više od 40 bolesnika smeštenih u Batajnici moralo je da pređe u jedinicu intenzivne nege. Kliničke slike u svakom piku bolesti čini se da su teže i komplikovanije“, priča za „Blic“ dr Tatjana Adžić Vukičević, rukovodilac kovid bolnice u Batajnici.

Prema njenim rečima, i mladi teško oboljevaju.

Pročitajte još:

„Sve kategorije naših građana podjednako su ugrožene, bilo stariji, bilo mlađi. Sada gotovo da ne postoje razlike među polovima, podjednako je prisutna bolest i kod žena i kod muškaraca. Prisustvo komorbiditeta svakako može pogoršati kliničku sliku. Trenutno imamo u jedinici intenzivnog lečenja mladića starog 21 godinu u veoma teškom opštem stanju“, dodaje dr Adžić Vukičević.

Ipak, kaže, veruje da će „epidemiološka situacija biti značajno bolja sa prvim danima proleća, kada će većina građana biti vakcinisana i kada ćemo steći kolektivni imunitet“.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar