A mnogima omiljen.
Iako je brza hrana ukusna, znamo da je i nezdrava, ali jedan prilog koji često konzumiramo u restoranima može vrlo negativno uticati na naše srce.
“Najgorim prilozima smatraju se prženi krompirići, pohovani sir ili kolutići luka. Takva hrana je pržena u dubokom ulju i izuzetno nezdrava jer je prepuna masnoće i soli. To može dodatno začepiti arterije, što može dovesti do srčanog i moždanog udara”, upozorio je kardiolog dr. Nitin Bhatnagar.
Zdravlje srca je ključno za naše celokupno zdravlje. Ako s vremena na vreme jedete ovakvu hranu, Bhatnagar tvrdi da to nije veliki problem, ali ipak telo i srce izlažemo stresu.
“Ali učestalo jedenje takve hrane štetno je za zdravlje srca i arterija i izlaže vas većem riziku od bolesti srca. Sve što je preterano dovodi do hemijske neravnoteže u telu, zato imajte da u svemu treba biti umeren”, istakao je.
***
Bonus video: Dr Bajec: Kardiovaskularni bolesnici da budu oprezni sa grejpfrutom