Podeli
ostrvo orgija
Foto: MARKA / Alamy / Alamy / Profimedia

Smaragdno zelena voda, guste šume i strme litice jedino su što na prvi pogled krije ostrvo Zanone u Italiji. Međutim, ovo naizgled napušteno parče kopna usred mora zapravo krije mračne tajne – orgije i zločin koji su zaprepastili svet.

“Vidite li onu belu kolonijalnu vilu gore? Tamo je markiz Kasati Stampa pravio raskalašne seks-žurke“, ispričao je za CNN Đorđo Anjelo, ribar i vodič.

View this post on Instagram

La sera del 30 agosto 1970,a Roma in via Puccini,Anna Fallarino di origini campane, sposata al marchese Camillo Casati Stampa di Soncino viene uccisa dal marito (che poi si suicida) insieme al giovane amante!! I giornali, e giornalisti dell' epoca, si buttano a pesce per raccontare questa tragedia dai risvolti boccacceschi!! Il Marchese Casati Stampa era solito combinare incontri alla moglie con sconosciuti,abbordati anche in strada, per soddisfare le sue inclinazioni voyeristiche!! Per la coppia tutto questo è una specie di gioco, ma Anna, la Marchesa Casati Stampa, commette ľ errore di innamorarsi, venendo meno a dei patti e scatenando così la gelosia del marito: di qui la tragedia!! Come già detto: i giornali dell' epoca sguazzarono solo nel torbido della vicenda, ignorando volutamente il lato umano di queste due persone, sopratutto di Anna Fallarino, bella e di umili origini, e a detta di chi la conosceva bene dolce e sensibile, diventata per un oscuro disegno del destino Marchesa!! P.S. se ARCORE vi dice qualcosa; sappiate che era la tenuta dei succitati Marchesi, comprata poi dall' attuale proprietario per poco più di una minestra di lenticchie!! #annafallarino#marchesacasatistampa#soltantoamore#soltantosesso#tototarzan# Nessuno dovrebbe giudicare!!

A post shared by stefanobander (@stefanobander) on

On je, naime, prevozio turiste do ovog ostrva, koje je deo Pontinskog arhipelaga. I nije samo izuzetna priroda privlačila ljude već i mračna prošlost koja se tiče baš markiza Kamila Kasati Stampe i njegove žene Ane Falarino, nekadašnje glumice.

“On je bio razvratan čovek, voajer koji je voleo da gleda i fotografiše svoju ženu starletu dok je imala seks sa mlađim muškarcima”, priča Anjelo.

Ali to nije sve, njihova priča je daleko mračnija.

Šezdesetih godina prošlog veka ostrvo Zanone, što zapravo znači “veliki očnjak”, bilo je tajno odmaralište koje su markiz i njegova supruga iznajmili od države. Tamo su uživali u vili koja je podignuta na ostacima starog manastira.

Pročitajte još:

“Plemić je išao u lov, dok je njegova lepa žena ubijala vreme baveći se najtazličitijim stvarima”, kaže Anjelo.

Ona je navodno volela da se gola kupa u bazenu i da se na plaži zabavlja s drugim muškarcima. Takođe, egzotika ovog ostrva bila je savršena pozadina za provokativne fotografije na kojima je Ana naga pozirala svom suprugu.

Pritom, pošto je ostrvo izolovano od ostatka sveta, bilo je savršeno za žurke pod maskama. A one su se neretko završavale scenama poput onih iz filma “Širom zatvorenih očiju” Stenlija Kjubrika.

Priča se da se tamo alkohol točio u neverovatnim količinama, a šuškalo se i da se u vili nalazila i skrivena soba sa ogledalima iz koje su gosti mogli da špijuniraju orgije.

Brojni žitelji susednog ostrva Ponca i danas se sećaju skandaloznog para.

“Svi smo znali šta se tamo dešava. Govorilo smo o Zanoneu kao o ostrvu seks-žurki”, izjavio je turistički vodič Rikardo Pesi.

I ko zna dokle bi tako bilo da se jednog dana raskalašne zabave nisu otele kontroli, a erotske igre se pretvorile u krvavi zločin.

Priča kaže da se Ana Falarino zaljubila u jednog od svojih mnogobrojnih mladih ljubavnika, a da njen suprug više nije bio tako tolerantan. Onda je u naletu ljubomore i besa markiz ubio Anu i njenog ljubavnika, a potim pucao sebi u glavu u njihovoj kući u Rimu 30. avgusta 1970. godine.

Italijanski tabloidi su u traganju za detaljima otkrili markizov tajni dnevnik u kom je on detaljno opisao ljubavne avanture svoje supruge, a pronašli su i oko 1.500 fotografija na kojima je Ana gola.

Danas je ostrvo Zanone napušteno, na njemu jedva da ima traga civilizicaije. Ostali su samo jedan svetionik i stara vila koju su davno koristile mnoge plemićke porodice.

View this post on Instagram

A post shared by Anna Maria Mazzella❣️👑 (@circe_frontonese) on


Tamo danas smeju samo biolozi, naučnici i posmatrači ptica, i to nakratko jer im je samo povremeno dozvoljeno da prenoće u šatorima. Tako su se turisti pre korone sa svakim zalaskom sunca vraćali brodićima sa ovog zabranjenog ostrva na koje je moglo da se dođe samo preko susedne Ponce.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar