„Iz Srbije u Grčku sa sertifikatom, priznaju se sve vakcine“

Društvo 02. apr. 202112:34
Podeli:
Tatjana Matić Foto:FoNet/Božana Pavlica

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas da je sa Grčkom usaglašeno da građani Srbije mogu da uđu u tu zemlju sa digitalnim sertifikatom o vakcinaciji, bez obzira o kojoj se vakcini radi.

Biće moguće ići u Grčku i sa antigenskim i PCR testovima, a deca starija od 10 godina moraće da imaju antigenski test za ulazak u tu zemlju, rekla je ona za RTS.

Od 14. maja Grčka će otvoriti granične prelaze preko Severne Makedonije, ali se očekuje da će u aprilu otvoriti granice preko Bugarske, dodala je Matić i navela da će građani „u tom smislu biti prioritetni i moći će da prolaze brzom trakom“.

Posle potpisivanja sporazuma sa Grčkom i Hrvatska je objavila da će moći da se uđe sa sertifikatima o vakcnaciji, da su sve vakcine priznate i da će građani koji nisu mogli da prime vakcinu iz opravdanih razloga moći da uđu u tu zemlju sa PCR ili antigenskim testom, rekla je Matić.

Kad je reč o deci, granica za ulazak u Hrvatsku je sedam godina, naglasila je ona.

Najavila je da će Grci omogućiti svim građanima koji su za svoju decu radili antigenske testove refundaciju troškova, odnosno da će u iznosu tih troškova dobiti neku dodatnu uslugu u hotelu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar