budva
Foto: Privatna arhiva

Nakon što se Srbija konačno našla na listi zemalja čijim građanima je omogućen prelazak granice sa Crnom Gorom uz negativan PCR, odnosno pozitivan ELISA test, a Turistička organizacija opštine Budva je sad najavila i mogućnost ukidanja testova u narednim danima.

Iz Turističke organizacije opštine Budva istakli su da je porast interesovanja i pojačane rezervacije od strane srpskih turista dokaz da ovo nije kraj turističke sezone u Crnoj Gori, kako bi neko pomislio po prizorima s plaža.

„Budvanski hotelijeri su ove godine ponudili pristupačnije cene nego ikada. Kada je u pitanju plažni mobilijar, na pojedinim delovima budvanske rivijere je besplatan, a u onim delovima koji se naplaćuju, cene se uglavnom kreću od pet do deset evra za komplet koji čine dve ležaljke i suncobran, dok je nakon 17h potpuno besplatan za sve koji dođu na kupališta. Rezervacije su značajno pojačane, ali priliv turista se još uvek čeka, imajući u vidu da veliki broj njih čeka na rezultate testova. Potrebno je da svi imamo malo više strpljenja, a najviše nas ohrabruje najava Nacionalnog koordinacionog tela da će smirivanjem epidemiološke situacije u Srbiji Crna Gora sasvim ukinuti testiranje“, ističu u saopštenju.

Takođe dodaju da se sezona pomerila u odnosu na planirani period, pa se druga polovina avgusta računa kao špic sezone, te da se nadaju da će recipročne mere rezultirati time da se ova turistička godina produži i nakon prvog novembra.

budva
Foto:TANJUG/ TO BUDVA/NEWMEDIATEAM

Kada su u pitanju mere koje su na snazi u Budvi, na otvorenom i zatvorenom je obavezno nošenje maski i distanca od dva metra, dok su na plažama ove mere ublažene.

Pročitajte još:

„Pored higijenskih mera u svim restoranima, kafe terasama i na plažama gde se sve ležaljke redovno čiste i dezinfikuju, ove godine su uvedene specijalne mere. Naime, postoji razmak od najmanje dva metra koji mora biti ispoštovan između kompleta ležaljki. Na budvanskoj rivijeri postoji više od 130 kupališta od kojih se na mnogima vijori plava zastavica, pokazatelj najviših ekoloških standarda. Kada je u pitanju održavanje socijalne distance, dozvoljeno je da četvoro ljudi sedi zajedno za stolom u restoranima i kafićima, osim ukoliko je u pitanju porodica. Plaže su izuzetak i na njima nije obavezno nošenje zaštitnih maski. U slučaju da se neko od turista zarazi tokom boravka u Crnoj Gori i da je njegovo stanje lakšeg oblika, transportuje se ili svojim vozilom ili avionom. Ukoliko pak dođe do hospitalizacije, svi troškovi su na račun države Crne Gore. U Budvi postoji i turistička ambulanta koja radi samo sa turistima, dok Dom zdravlja veoma efikasno radi i u ovim uslovima. Ipak preporučljivo je da turisti koji dolaze imaju putno zdravstveno osiguranje, da ne bi došli u situaciju da plaćaju dodatno.“ kažu u Organizaciji.

budva
Foto:TANJUG/ TO BUDVA/NEWMEDIATEAM

Kada je u pitanju ulazak u zemlju, za sada sve funkcioniše dobro i nisu primećene velike gužve na granicama, a ponovno uspostavljanje avioprevoza dodatno će olakšati dolazak turista smanjujući vreme njihovog putovanja.

„Radujemo se konačnom otvaranju granica, uspostavljanju saobraćajnih veza, mogućnosti da jedni druge posetimo i svakom gostu iz Srbije. Naš glavni cilj je da budemo dobri domaćini i da svaki gost koji dođe, ode iz Budve pre svega zdrav, sa lepim uspomenama i željom da se vrati“, zaključuju u saopštenju.

***

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Komentari

Svi komentari (0)