Šoping ture u Mađarskoj – za 14 evra i bez ikakvih uslova

Putovanja 16. okt. 202114:06 > 14:10
Podeli:
mađarska šoping
Foto: Krasnevsky / Alamy / Alamy / Profimedia

Korona nas možda jeste ograničila za mnoga putovanja, ali oni koji žele i dalje mogu da skoknu u kupovinu do Mađarske. Izdvojili smo najpovoljnije aranžmane za šoping ture u ovoj komšijskoj zemlji.

Različite agencije imaju različite ponude za one koji bi da se malo ponove i rasteraju jesenje sivilo. Posebno su zanimljivi aranžmani koje je moguće rezervisati onlajn, a zapravo su first ili last minute ponude za Budimpeštu i Segedin. U zavisnosti od budžeta i slobodnog vremena možete da odaberete neku od jednog, dva, tri ili možda četiri dana. Pritom, odlazak u Mađarsku za državljane Srbije i dalje je bez ikakvog ograničenja (testova i potvrda o vakcinaciji), dakle, kao i pre pandemije korone.

Segedin od 14 evra

Preko agencije Plana turs jednodnevni izlet do Segenina košta 14 evra po osobi. U tu cenu ulaze autobuski prevoz i troškovi organizacije putovanja.

Rano ujutru biste pošli iz Beograda za Segedin, gde biste stigli u prepodnevnim satima. Tada možete da uživate u zargledanju grada, a imate i ceo dan za šoping. Postoji i mogućnost odlaska u Aqua park uz obezbeđen prevoz, a polazak za Srbiju je predveče. Termina za polazak ima više.

S druge strane, za prvu polovinu novembra po ceni od 43 evra moguće je naći dvodnevni aranžman preko agencije Mayak tours, takođe za Segedin. U ovu cenu je uključen autobuski prevoz, kao i boravišna taksa i jedno noćenje sa doručkom na salašu ili u vili na Paliću.

Budimpešta – od 55 evra

Jedno noćenje s doručkom u hotelu sa tri zvezdice i prevoz autobusom do Budimpešte može da se nađe za 55 evra po osobi, uglavnom za onlajn rezervacije. Polazak iz Beograda je prvog dana uveče, a u Budimpeštu se stiže u ranim jutarnjim časovima. Fakultativno se ide u panoramsko razgledanje grada, te možete videti Trg heroja, Andraši bulevar, Parisku robnu kuću, Novi Budim-Ribarske kule, Citadelu na brdu Gelet. Nakon smeštaja u hotel imate slobodno vreme za šoping u tržnom centru ili pak za vožnju brodom Dunavom, odlazak u tropikarijum.

Sledećeg dana nakon doručka moguć je odlazak za Sent Andreju, a tim što i taj dan možete da iskoristite za kupovinu.
Povratak za Beograd je predveče.

Druga opcija je preko agencije Travelland autobuski prevoz i dva noćenja sa doručkom u hotelu sa tri zvezdice. To košta po osobi 79 evra, a panoramsko razgledanje grada uključeno je u cenu. Pri rezervaciji je potrebno uplatiti 29 evra. Polazak iz Boeograda je u kasnim večernjim satima, a u Budimpeštu se stiže u jutarnjim časovima. Panoramski obilazak Budimpešte je u pratnji vodiča, a onda imate slobodno vreme za individualne aktivnosti ili šetnju Vaci ulicom, Srpskom ulicom i odlazak do Srpske crkve.

Posle smeštaja u hotel, u večernjim časovima moguće je voziti se brodom Dunavom ispod poznatih prelepih budimpeštanskih mostova. Sledećeg dana možete do tropikarijuma ili poznatog tržnog centra, a u večernjim časovima postoji mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na mađarsko veče u nacionalni restoran sa folklorno-umetničkim programom.

Sutradan posle odjave iz hotela imate slobodno vreme koje možete da iskoristitte za odlazak do Sentandreje. Popodne se kreće nazad za Srbiju.

Neke agencije popout Lalvli travela već sada nude novogodišnji šoping u Budimpešti, pa je njihova ponuda za autobuski prevoz i jedno noćenje sa doručkom u hotelu sa tri zvezdice 65 evra po osobi.

U okviru ta četiri dana biste osim standrdne ponud eza Budimpeštu mogli i da dočekate Nove godinu na trgu ili brodu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

BONUS VIDEO: Gostilje – srpska dolina vodopada

Komentari

Vaš komentar