Slike zabrinjavaju: Kršenje mera ugrožava „srpski raj“ Neum

Podeli:
Neum
Neum; Foto: Goran Jaku / Alamy / Alamy / Profimedia

Slike iz Neuma i drugih turističkih mesta stvaraju utisak kao da se ništa ne dešava. Ne poštuju se mere ni Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. To ugrožava celokupno stanovništvo Federacije BiH, izjavio je juče premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić.

On je u utorak razgovarao sa predstavnicima Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, Zavoda za javno zdravstvo KS, Uprave policije MUP-a KS, Uprave za inspekcijske poslove KS i Federalnog ministarstva zdravstva i Kriznog štaba FBiH o sprovođenju i poštovanju propisanih mera, kao i neophodnim novim koracima kako bi se unapredio sistem borbe protiv epidemije koronavirusa.

On je istakao da se kontrola donesenih mera mora pojačati kao i da će se mere i preporuke vratiti u formu naredbe da bi se olakšalo kažnjavanje u slučaju kršenja pravila, piše portal 6yka.

Pročitajte i:

Kada je reč o javnim okupljanjima, poručeno je da se neće dozvoliti nikakve improvizacije, kao i da će se primeniti rešenja u skladu sa naredbama kriznih štabova. I dalje ostaje dozvola okupljanja do 50 osoba u zatvorenom i do 100 osoba na otvorenom prostoru, uz poštovanje obavezne propisane mere o distanci i zaštiti. Zaključeno je i da će se, putem nadležnih inspekcija i MUP-a, nastaviti pojačane kontrole, i poručeno da će se procesuirati sva fizička i pravna lica koja se ne pridržavaju važećih propisa, naredbi i odluka štabova.

– Ono što mogu zamoliti i zatražiti od građana KS da poštuju mere Kriznog štaba i mere nadležnih zdravstvenih institucija. Neophodna je distanca, mere pojačane higijene i pranja ruku, kao i obaveznog nošenja maski – zaključio je Nenadić.

Ova odluka dolazi u svetlu informacije da se u Neumu pojavio prvi slučaj koronavirusa, a evo kako ovih dana izgleda „novi srpski raj“:

*

*

*

Mada, tu su i malo idiličniji prizori…

*

*

*

Zaključak je – uživajte, ali pažljivo!

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar