Podeli
gužva u neumu
Foto: Printscreen/YouTube/RTV HB - Radiotelevizija Herceg-Bosne

Neum nije na moru od juče, ali je tek odnedavno postao interesantan turistima iz regiona i Srbije. Mnogi zbog pandemije korone nemaju gde drugde, pa su počeli da otkrivaju čari ovog jedinog parčeta mora u Bosni. Problem je samo što je korona i dalje među nama i kako onda izgleda socijalna distanca u ovom mestašcetu na Jadaranu, krcatom turistima.

Dok većina ugostitelja na Jadranu ne zna šta će i kako će od jeseni, u Neumu trljaju ruke od prihoda. Rekalmiraju se i dalje kao “corona free” destinacija, a turisti samo pristižu.

Pitanje je imaju li gde.

Hoteli i svi smeštajni kapaciteti su uglavnom puni. Kako javljaju na RTV HB, ranijih godina 90 odsto gostiju hotela bilo je iz Slovenije, Francuske, Austirje i Malte. Ove godine to su uglavnom domaći turisti i oni iz regiona.

“U odnosu na sredinu iz koje dolazim, dosta manje se poštuju epidemiološke mere. Ne nose se maske, ne znam ni sam šta vam kažem”, kaže jedan od gostiju Neuma.

Pročitajte još:

I brojne fotografije i snimci potvršuju da su plaže krcate i da preporučene distance skoro da nema. Kažu u Neumu da su betonske plaže i one na drugoj strani zaliva nešto praznije, ali da su one šljunkovite u centru grada neuporedivo popularnije, te otuda i tolika gužva. Tu se jasno vidi koliko su ljudi željni odmora i mora, ali ostaje pitanje koja je cena svega toga, kao i koliko će još Neum biti “corona free”.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar