Drastično jeftinije letovanje u zemljama gde možemo na more

Putovanja 31. jul. 202012:12 > 12:55
Podeli:
Hurgada
Foto: - / Huber images / Profimedia

Ukoliko ste spremni da na more krenete bez velike pripreme i spakujete se na brzinu, čak i sada kad je zbog pandemije većina zemalja zatvorena za Srbe, mogli biste da imate fenomenalno letovanje za relativno malo para.

Last minute aranžmani za Tursku i Egipat ove godine koštaju mnogo manje nego prethodnih godina, pa ono što je bilo 1.000 sad možete platiti oko 500 evra.

Ako ste na primer spremni da krenete osmog avgusta, 10 dana u Antaliji u hotelu s četiri zvezdice sa all inclusive uslugom će vas koštati umesto 1.100 evra – 581 evro. Prilika da se za 629 evra odsedne u hotelu s pet zvezdica u turskom rizortu Side je verovatno takođe jedinstvena ove godine, a popust je čak 42 odsto.

Za putovanje u Tursku nisu potrebni PCR testovi ni izolacija.

Pročitajte još:

Egipat sa kristalnim morem koje je raj za ronjenje je druga opcija, pa će aranžmani u Hurgadi, mahom u luks hotelima s četiri zvezdice u proseku izaći oko 500 evra za nešto što je inicijalno bilo od 800 do 1.000. U agencijama kažu da je zbog cele situacije sa koronavirusom Egipat ujedno i destinacija koja je ove sezone znatno pojeftinila, jer su hotelijeri snizili cene. Trenutno popusti idu i do 50 odsto.

Za Egipat nije potreban PCR test, a turisti koji dolaze direktno u Hurgadu, Južni Sinaj, Matruh, Luksor i Asuan do 31. oktobra ne plaćaju ni vizu. Putnici pre dobijanja avio karte popunjavaju obrazac o svom zdravstvenom stanju. U tom upitniku treba da navedu da li su negde putovali 14 dana pre, da potvrde da 14 dana pre puta nisu imali simptome kovida 19, da nisu svesno bili u kontaktu sa obolelima, da će obavestiti upravu hotela ili lekara ukoliko osete simptome virusa dok su u Egiptu i da poseduju važeće međunarodno zdravstveno osiguranje koje pokriva njihov boravak.

„Početkom avgusta imamo još mesta za aranžmane u Turskoj i Egiptu, možda ne baš za sve hotele koji su u ponudi, ali uvek može da se izabere neka opcija i cene su dosta niže za te last minute varijante“, kaže za naš portal Andrej Todorović iz agencije „Kontiki“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar