Nova godina na putovanju – za manje od 100 evra

Putovanja 22. nov. 202120:20
Podeli:
Foto: Shutterstock

Možda praznična atmosfera u jeku pandemije koronavirusa ne može da bude "na nivou", ali turističke agencije potrudile su se da sklope atraktivne novogodišnje ponude za one koji bi voleli da 2022. započnu nekim putovanjem. Pogledali smo gde smo sve pozvani da dočekamo Novu godinu za manje od 100 evra.

Beč za 35 evra

Foto: Shutterstock

Više agencija će u susret 31. decembru poslati svoje autobuse u Beč, a budući da je cena aranžmana snižena na 35 evra po osobi – očekivano je da budu puni. Ipak, treba imati u vidu da aranžman koji „na papiru“ traje tri dana, zapravo podrazumeva samo jedan ceo dan u Beču, bez noćenja – tokom dana je planiran je šoping u autletu, panoramsko razgledanje grada s vodičem i slobodno vreme na novogodišnjem vašaru, doček je verovatno negde na ulicama u centru grada, a u sitnim jutarnjim časovima kreće se nazad za Beograd. Aranžman za Beč koji uključuje i noćenje sa doručkom u hotelu može da se nađe za 65 evra po osobi.

Istanbul za 95 evra

Foto: Shutterstock

Novogodišnje putovanje u Istanbul od 95 evra po osobi kreće 30. decembra. Ide se autobusom i uključena su dva noćenja s doručkom u hotelu s tri zvezdice. Putnici će poslednji dan 2021. godine provesti u šetnji gradom u kojem se „sudaraju“ različite civilizacije – razgledanju njegovog azijskog i evropskog dela, obilasku Jermenske crkve i Egipatske pijace, vožnji gradskim prevozom… Za zainteresovane je pripremljen fakultativni odlazak na doček u restoranu, a za prva dva dana nove godine predviđeni su krstarenje Bosforom, obilazak Aja Sofije…

Solun za 79 evra

Foto: Pit Stock / Shutterstock.com

 

Pročitajte još:

Nova godina začinjena mirisom mora u Solunu može da se obezbedi za 79 evra po osobi i u tu cenu uključen je autobuski prevoz i dva noćenja s doručkom. Kreće se 30. decembra, stiže 31. u ranim jutarnjim satima nakon čega je predviđeno razgledanje grada i obilazak čuvenog vojničkog groblja Zejtinlik. U večernjim satima putnici mogu individualno da isplaniraju doček Nove godine, a za naredna dva dana postoji mogućnost organizovanja fakultativnih izleta na Meteore i Olimp, planinu bogova.

Budimpešta za 25 evra

Foto: Shutterstock

Budimpešta je tradicionalno prilično povoljna i interesantan izbor za praznično putovanje – ide se autobusom, a aranžman bez hotelskog smeštaja može da se nađe za svega 25 evra. U tom slučaju, u Budimpešti se ostaje samo jedan ceo dan, a polazak za Beograd je nakon novogodišnjeg dočeka. Aranžman koji uključuje jedno noćenje može da se nađe za 65 evra, a još povoljniji ispadne onaj sa dva noćenja, za 99 evra po osobi. Od fakultativnih izleta u ponudi su razgledanje grada s vodičem, odlazak za Sent Andreju, vožnja brodom Dunavom, odlazak u Tropikarijum… Doček Nove godine je na gradskom trgu, a postoji i mogućnost organizovanog dočeka na brodu.

Sarajevo za 18 evra

Foto: Shutterstock

 

Pročitajte još:

Mnoge agencije su kao novogodišnji specijalitet istakle Sarajevo, a cene aranžmana kreću već od 18 evra – toliko je varijanta u kojoj autobus kreće 31. decembra ujutru, stiže se u popodnevnim satima, tako da ima malo vremena za obilazak grada, Nova godina se čeka individualno, na trgu ili u nekom od restorana, a u sitnim jutarnjim satima 1. januara kreće se za Beograd. Međutim, ni odlazak u Sarajevo na pet dana ne prelazi 100 evra – prevoz i dva noćenja s doručkom su 75 evra, sa tri noćenja s doručkom 99 evra po osobi. Od fakultativnih izleta izdvajaju se odlazak na Vrelo Bosne, obilazak Mostara, Bosanskih piramida…

 

***

Bonus video: Manastir Meteori

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar