egzotična nova godina
Egzotična Nova godina; Foto: SweetParadise / Alamy / Alamy / Profimedia

Daleke destinacije sa svojim idiličnim plažama vratile su se među novogodišnje ponude domaćih turističkih agencija, pa ideja o dočeku 2022. u Zanzibaru ili na Sejšelima uopšte ne zvuči loše, posebno za one koji ne vole skijanje ili nisu putovali u poslednje vreme. Proverili smo gde se sve ide i koliko sad koštaju takvi aranžmani.

Meksiko

Meksiko se od početka situacije s koronom nametnuo kao nova omiljena daleka destinacija srpskih turista, prvenstveno zato što nisu morali nikakve specijalne uslove da ispune za tu zemlju. Zato je i sad u vrhu ponude egzotičnih novogodišnjih putovanja. Jungle tribe odbrojava poslednja mesta za putovanje na 12 dana oko Nove godine, a cena je 1.450 evra po osobi. Manga trip ima varijantu od 10 dana za 1449 evra, s tim što se kreće 31. decembra, a Disko drugar kao novogodišnji specijalitet ističe aranžman od 15 dana po ceni od 1749 evra.

Pročitajte još:

Zanzibar

Što je nekad za srpske turiste bio Tajland – sad je Zanzibar. Globetracker vas poziva na doček na plažama Zanzibara, 10 dana je 1.399 evra, pri čemu su u cenu uključeni i svi izleti. Novogodišnji aranžman za Zanzibar kod Jungle tribea traje 13 dana za 1.449 evra, Manga trip nudi 14 dana za 1.599 evra, a Disko drugar 12 dana za 1499 evra.

Sejšeli

Umesto skijanja, neki bi se radije upustili u avanturu istraživanja džungle, plivanja sa delfinima, druženje sa džinovskim kornjačama, ili jednostavno uživanje na vrelom pesku tropskih plaža Sejšela. Sani tours ima u tom periodu individualne polaske na 12 dana po ceni od 1.635 evra, Coco travel na osam dana za 1.761 evro, dok je preko Jungle tribea 13 dana 2.150 evra.

Pročitajte još:

Maldivi

Naravno da su se na listi „rajskih mesta“ na kojima želimo da dočekamo neku bolju i opušteniju godinu našli i Maldivi. Globetracker vodi na 11 dana za 2.499 evra po osobi, s tim što je povratak baš prvog januara, dok je promo cena Disko drugara za 10 dana na Maldivima (za polazak 29. decembra) je 1.599 evra. Jungle tribe spaja Šri Lanku i Maldive u turi od 12 dana, a cena je 1.950 evra, dok za Maldive postoji i mogućnost individualnog putovanja na 10 dana za 1.590 evra.

Egipat

Posle ovog leta Egipat nam možda više nije tolika egzotika, ali u zimskom periodu će sigurno biti interesantna promena. Filip travel za Novu godinu ima u ponudi Hurgadu na pet noćenja, najjeftinija varijanta je 598 evra, all inclusive. Mitos travel vodi u Šarm el Šeik, takođe na pet noćenja, za 775 evra.

***

Bonus video: Najtoplija mesta na svetu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar