Foto:Shutterstock/Djordje Petrovic

Sokobanja, Vrnjačka banja, Zlatibor na listi su najtraženijih destinacija među korisnicima vaučera za odmor u Srbiji.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić saoštila je da je zbog izuzetnog interesovanja građana već u deset časova juče, 10. maja završeno evidentiranje i podeljeno svih 20.000 dodatnih vaučera za odmor u Srbiji za koje je Vlada Srbije rebalansom budžeta predvidela još 100 miliona dinara.

“Bilo je očekivano da će dodatni vaučeri biti podeljeni u rekordnom roku, s obzirom na to da se iz godine u godinu beleži rast potražnje vaučera za odmor u Srbiji”, izjavila je Matić.

Pročitajte još:

Od ukupnog broja prijava u ponedeljak, najveće interesovanje, kao i do sada, pokazali su penzioneri (54,15%), zatim zaposleni (32,20%) i nezaposlena lica (0,41%).

Najtraženije destinacije su ovog puta bile: Sokobanja, Vrnjačka banja, Zlatibor, Ribarska banja, Kopaonik, Sijarinska banja, Banja Koviljača i Banja Vrujci. Građanima je na raspolaganju bilo ukupno 2.190 ugostiteljskih objekata za koje su mogli da podnose svoje prijave.

Vaučeri za 2021. godine moći će da se iskoriste zaključno sa 20. novembrom ove godine, saopšteno je iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)