Misteriozna vila „nasukana“ na plaži u Salvadoru

Putovanja 20. jul. 202115:51 > 15:52
Podeli:
Salvador
Salvador, Foto: Martin Siepmann / imageBROKER / Profimedia

Tajanstvena čudesna vila nedavno je otkrivena na plaži na Salvadoru, a fotografije i videi su već postalni viralni na društvenim mrežama. Nikome nije baš jasno odakle ona tu, ali spekuliše se da ju je nasukao veliki uragan koji je udario Salvador, i to još pre dvadesetak godina.

Najmanje što možemo očekivati na peskovitoj plaži su betonski zidovi, a još manje betonski zidovi ovakve, nekada velelepne građevine.

Ova vila privlači oči mnogih turista, a sudeći po grafitima na njoj – stoji tu već neko vreme.

Así luce está casa abandonada, en la playa la puntilla en la costa del sol.El Salvador La casa tiene un diseño de una mansión al estilo de Jerusalén, incluso por dentro tiene la Melgen de David.

Posted by Alejandro A. Borja on Wednesday, July 7, 2021

Vilu je popularizovao i prikazao svetu TikToker Cholopanza Vlogs, koji je snimio kako istražuje napušteno zdanje i objavio je vloig na Jutjubu. Njegov snimak postao je viralan i od tada turisti jure da vide ovu vilu.

Istorija same vile je i dalje misterija, međutim lokalne novine La Prensa Grafica, ipak nam malo otkrivaju o zdanju iz priča lokalaca koji žive blizu plaže.

Izgleda da je pre nekih 28 godina, ova vila bila hotel zvani Hotel Puerto Ventura. Da bi učinili hotel primamljivijim za turiste, vlasnici su odlučili da ga grade par metara u peščanoj plaži. Što je ovu užasnu ideju u najavi, činilo osetljivom na prirodne elemente.

Posted by El Mizateco on Sunday, July 11, 2021

PROČITAJTE JOŠ:

Nije sigurno da li je hotel bio žrtva uragana Mič, koji je udario Salvador 1988. godine, koji je oštetio preko 9.000 zdanja. Kasnije se tvrdi da je to bila Hrišćanska crkva, odatle sva ta obeležja unutar zidova, ali nakon što je počela da propada, i oni su napustili vilu.

Posted by Ary Franklin Aquino on Wednesday, July 7, 2021

„Gradili su preduboko na plaži, to se desilo”, kaže lokalni ribolovac o tragičnoj sudbini ovog hotela. „Nisu tražili zvaničnu dozvolu za gradnju, i to se desilo, otišli su predaleko.”

Danas, ove napuštene zidine ostaju na plaži, tačno na liniji gde talasi udaraju u pesak. Ujutru joj se lakše može pristupiti, kada je oseka, mada kada se plima vraća po svoju osvetu svi podovi budu poplavljeni.

Ali turiste ništa ne zaustavlja pri istraživanju…

***

Bonus video: Skrivena plaža Meksiko


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Komentari

Vaš komentar