Obaveštenje sa plaže u CG posvađalo turiste i ugostitelje

Putovanja 19. jul. 202113:45 > 15:2576 komentara
Podeli:
Crna Gora plaza
Crna Gora plaža Foto:Ana Marković Vušović/Nova.rs

Nisu novost turisti koji zauzmu ležaljku u kafiću na plaži pa ceo dan piju jednu kafu. Obaveštenje koje se deli po mrežama, navodno fotkano u popularnom crnogorskom letovalištu, usmereno je protiv njih.

Cene iznajmljivanja ležaljki na plažama po regionu i ove godine dosta variraju zavisno od mesta, ali i od samog kafića, pozicije, pa čak i datuma, a na crnogorskom primorju je prosek oko 10 evra za dve ležaljke sa suncobranom. Ima ih doduše i za 5 evra ako ćete biti u četvrtom redu od mora, a do 40 evra ako ste rešili sebe da častite uživanjem na mekanim krevetima.

Pročitajte još:

I obično se podrazumeva da kad ih zauzmete – vaše su ceo dan. Međutim, izgleda da to ne važi u kafićima na plažama, koji uz konzumaciju daju na besplatno korišćenje ležaljke i suncobrane. Jedan kafić je obaveštenjem pokušao da to učini jasnijim.

„Suncobrani su deo kafića i zabranjeno je: celodnevni boravak, ostavljanje peškira, spavanje…“, piše na obaveštenju zakačenom na suncobran. U slučaju da ste baš rešili da ostanete, napomenuto je da je „za celodnevni boravak obavezna konzumacija minimum 30 evra“. Pa, koliko kafa možete da popijete?

Na fotografiju koja se deli po društvenim mrežama neki su prebrzo reagovali, jer nema smisla da plaćaš ležaljku s koje će te najuriti. S druge strane, ima i onih koji se slažu s vlasnikom dotičnog kafića, ukazujući na „bahate turiste“ koji ostave peškir da zauzmu ležaljku, a onda srču jednu kafu ceo dan. I sad bi ponovo rasprava mogla da se vrati u pravcu ugostitelja, koji neretko celu plažu prekriju svojim ležaljkama i onda postavljaju uslove… A onda ponovo na turiste, koji smatraju da su preskupim pićem već platili svoje mesto u hladu.

Šta vi kažete? Šta je fer u ovom slučaju?

***

Prirodne lepote Crne Gore koje oduzimaju dah

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar