Letovanje u Grčkoj: U predsezoni i sedam puta jeftinije

Putovanja 30. mar. 202113:28 > 14:00
Podeli:
Grčka
Foto: ARIS MESSINIS / AFP / Profimedia

Turističke agencije spremno su dočekale vest o otvaranju granica Grčke i pozivaju na rani buking aranžmana za letovanje. Pogledajte šta je u ponudi.

Grčke granice će za naše turiste biti otvorene najverovatnije već sredinom aprila, iako sezona zvanično počinje 14. maja. Građani Srbije moći da letuju u Grčkoj uz sertifikat o primljenoj vakcini, kao i uz negativan PCR ili antigenski test. Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA), za portal Nova.rs je objasnio da se očekuju i testiranja na graničnim prelazima, a da će kapaciteti autobusa moći da budu popunjeni do 70 odsto.

Grčka
Foto: Louisa GOULIAMAKI / AFP / Profimedia

Pa, ukoliko želite na vreme da obezbedite svoje mesto, možete da počnete da pratite turističke agencije.

Mada su na većini njihovih sajtova i dalje u fokusu za ovo leti Turska, Egipat, Albanija, na sajtu YUTA-e već se može naći i poduži spisak „first minute“ ponuda za letovanje u Grčkoj.

Letovanje u Grčkoj:

Star travel izašao je s pristupačnim opcijama za apartmanski smeštaj uz autobuski (ili sopstveni) prevoz, a destinacije koje su u igri su Sivota, Neos Marmaris, Olimpik bič, Leptokarija, Nea Vrasna, Parga… Najpovoljnije cene su od 49 do 79 evra po osobi za deset dana, mada usred sezone idu i na više od 350 evra za isti aranžman… Kao i inače, sve zavisi od željenog termina i kapaciteta smeštaja.

Hit aranžman agencije Odeon travel je 12 dana (10 noći) na Kritu s avionskim prevozom po ceni od 360 evra. Ima svakako i dosta skupljih varijanti, ali, na primer, uz hotelski smeštaj na samoj obali mora i polupansion, cena je od 500 evra po osobi.

Niški Euroturs je za leto 2021. objavio kompletnu ponudu „za svačiji džep“ – od majskih aranžmana za Leptokariju za manje od 60 evra po osobi (za 11 dana), pa do fensi hotela na popularnim plažama Olimpijske regije gde dan košta više od 200 evra. Postoji mogućnost autobuskog ili sopstvenog prevoza.

Dream Land ima specijalnu akciju za grčka ostrva – uz rani buking najavljen je popust od čak 40 odsto na istaknute cene.

Ponude domaćih agencija se ovih dana upotpunjuju, pa se kompletna ponuda za leto tek očekuje. Dotle – pogledajte izbor pet najlepših vila u Grčkoj, taman da pred početak sezone nahranite oči i prekratite vreme. A možda i nađete inspiraciju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar