Grčka
Foto: Vincent Isore / Zuma Press / Profimedia

Cene letovanja u Grčkoj ove godine bi trebalo da budu niže nego one na koje smo navikli pre pandemije.

Pokušavajući da nadoknade prošlogodišnji gubitak, Grci će po svemu sudeći sniziti cene smeštaja, a uz slogan „Sve što želiš je Grčka“ će, kako je najavljeno, 14. maja otvoriti svoje granice turistima.

Kako je za naš portal potvrdio Aleksanadar Seničić, direktor YUTA, pozivajući se na reči grčkog ministra turizma – Grčka od proleća otvara vrata za sve koji bi da tamo odu.

„Ministar je u najavi sezone kazao kako Grčka popušta mere tokom marta i aprila i da se očekuje da će svi oni koji žele od polovine maja moći da dođu u Grčku“, rekao je Seničić za Nova.rs.

Pročitajte još:

Domaće agencije već imaju u ponudi aranžmane, pa na primer 10 noćenja u apartmanu u Leptokariji ili Pefkohoriju nude za 70 evra, ali u predsezoni. Znači ako ste spremni da otputujete u drugoj polovini maja, za celu porodicu biste mogli da platite oko 100 evra. Na to dodajte smeštaj i hranu.

Od juna su cene nešto veće, i za dvoje ćete na primer od 11. juna autobuski prevoz i deset dana u Asprovalti platiti 180 evra.

Ako ste više za ostrva, jedno od povoljnijih je svakako Tasos na kom ćete 10 dana u vili pored mora, uz autobuski prevoz i trajekt od sedmog juna platiti oko 180 evra.

Grčka
Foto: Stefano Paterna / Alamy / Alamy / Profimedia

Na sajtu YUTA, navedene su još neke zaista niske cene, pa tako za Lafkadu po osobi u maju treba izdvojiti 80 evra (bez prevoza), do 15. juna 120, a posle toga cene idu na 165 i 190 evra.

U Olimpijskoj regiji, u Paraliji krajem maja se mogu naći apartmani za četvoro, za 30 evra po osobi, a ako idete u paru, po osobi će vas isto to koštati  45 evra.

Aleksandar Seničić je za naš portal rekao i da će oni koji su primili vakcinu protiv kovida svakako imati prednost prilikom putovanja, ali da će biti i drugih mogućnosti i za one koji iz bilo kog razloga ne mogu da se vakcinišu.

„Postoje i opcije da pored sertifikata o vakcinaciji za putovanje bude dovoljan PCR test, kao i serološki test kao dokaz da ste preležali kovid, a videćemo i da li će biti još nekih opcija“, rekao je i dodao da grčki ministar turizma treba da dođe u Srbiju krajem marta, odnosno početkom aprila kada bi trebalo da se potpiše protokol o ulasku grčkih i srpskih turista u obe zemlje i tada bi trebalo da znamo da li je sve to baš tako kako se nadamo da će biti.

*

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (2)