Koliko košta smeštaj u blizini Svetog Stefana

Putovanja 18. jun. 202107:18 > 07:24
Podeli:
leto 2021 sveti stefan
Foto: Shutterstock

Kraljičina i kraljeva plaža kod Svetog Stefana bile su doskoro nedostižni raj za većinu. Sada su ove dve plaže, za koje kažu da su među najlepšima u Crnoj Gori, otvorene za sve. Zato smo istražili koliko košta smeštaj u blizini.

„Aman Resorts“ odlučio je da ga ove godine ne uzima u zakup ni Vilu Miločer ni Kraljičinu plažu s rizortom, kao ni ostrvo Sveti Stefan. I dok je ovaj grad-hotel trenutno zatvoren do daljeg, na čuvenu Kraljičinu plažu i onu ispred vile Miločer – može bilo ko. Zato vredi znati za koliko novca u okolini može da se nađe smeštaj – ako biste da uživate u onome što je donedavno bilo zatvoreno za sav običan svet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GoMontenegro (@gomontenegro)

Za početak, treba znati da, makar ovog leta, smeštaj oko Svetog Stefana ne znači i paprene cene. Uvek može da se nađe nešto vrlo povoljno, samo treba malo više kopati među ponudama, recimo na sajtu Airbnb.

Jedna vrlo primamljiva ponuda u mestu Sveti Stefan glasi – oko 30 evra za noć u apartmanu za tri osobe ili par s detetom. To bi za letovanje od 10 dana izašlo na 300 evra. Ipak, postoji jedna začkoljica – kuhinju biste delili sa gostima iz sobe do vas.

Ipak, standardna usluga – noćenje u apartmanu gde imate sve što vam treba, dakle i kupatilo i sobu i kuhinju, košta od 40 evra. S pogledom na ostrvo Sveti Stefan, plaža bi vam bila na samo pet minuta hoda.

Pročitajte još:

Ako biste, s druge strane, da uživate u pogledu na celu Budvansku rivijeru, na nekoliko stotina metara iznad grada možete da iznajmite apartman za oko 60 evra po noći. Kolima vam ne treba ni 10 minuta do mora, a imali biste veličanstven pogled svakog jutra i večeri. Ovakav smeštaj obično ima i veće terase i potpuno opremljenu kuhinju, a i kupatilo obično ima sve što vam treba, pa i veš-mašinu.

Takođe, oni koji vole malo više luksuza mogu da iznajme vrlo prostran apartman za četiri osobe s pogledom na more i terasom. Ovo zadovoljstvo kod Svetog Stefana na pjenu od mora stajaće vas oko stotinu evra za noć. Smeštaj za 10 dana u tom slučaju bio bi oko 1.000 evra. Ta cena i nije mnogo ako, recimo, idete s društvom, pa se troškovi podele.

Za one još dubljeg džepa u blizini se mogu naći i luksuzni hoteli, ali 10-dnevni polupansion po osobi bi vas koštao oko 100.000 dinara.

Kad se sve sagleda, kod Svetog Stefana, u blizini Kraljičine plaže i Miločera, ima za svakog ponešto.

Na sve ove cene smeštaja treba uračunati i prevoz. Ako idete kolima za Crnu Goru, okvirno će vam trebati oko 100 evra. Ako idete autobusom, cena povratne karte od Beograda do Budve može da se nađe za 3.600 dinara, pa naviše.

Bez PCR-a i karantina

Državljani Srbije, kao i stranci koji imaju stalni ili privremeni boravak u Srbiji ili su u periodu od najmanje 15 dana pre ulaska u Crnu Goru neprekidno boravili, mogu da ulaze u Crnu Goru bez posedovanja testa na koronavirus i bez dokaza o vakcinaciji.

Neophodno je poštovanje zdravstvenih mera u skladu sa zdravstvenim upozorenjem.

Detalji u vezi sa ulaskom stranih državljana u Crnu Goru se mogu naći na sajtu Vlade Crne Gore.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar