Koliko novca treba porodici s dvoje dece za leto u Albaniji

Putovanja 14. jun. 202114:06 > 14:2512 komentara
Podeli:
Albanija, more
Foto: ProCip / robertharding / Profimedia

Albanija polako postaje omiljena letnja destinacija srpskih turista. Pandemija koronavirusa dopirnela je tome da se sve predrasude sruše i da se otkriju sve lepote koje krije ova zemlja. Uz to, četvoročlana porodica može zaista povoljno letovati u Albaniji.

Albanija privlači srpske turiste i zbog dosta povoljnih uslova za ulazak u zemlju – pored Crne Gore, ova zemlja će vam zadati najmanje glavobolja što se tiče propisanih mera protiv koronavirusa.

Prema podacima sa sajta Ministarstva unutrašnjih poslova za prelazak albanske granice potrebna je samo lična karta. Takođe, državljani Srbije mogu ući u Albaniju bez posebnih uslova. Nije potreban PCR test, niti se izriče mera karantina. Za maloletna lica ulazak je moguć isključivo sa pasošem.

Najbrži put do Albanije u sopstvenoj režiji je preko Kosova. Putovanje traje od osam do 12 sati, zavisno od mesta polaska i destinacije.

U Albaniji od 1. juna nije više obavezno nošenje maski napolju, dok će nastaviti da se nose u zatvorenom i na mestima gde nije moguće držati socijalnu distancu. Vreme policijskog časa je skraćeno i sada traje od 23 do 6 ujutro.

Foto: Shutterstock/Natalya Volchenkova

Istražili smo koliko košta letovanje za četvoročlanu porodicu u aranžmanima koje možete pronaći sami, ali i preko turističkih agencija. Proverili smo cene za dva najpopularnija mesta na albanskom primorju – Drač i Sarandu. Cene se odnose na najpopularnije termine sezone – kraj jula i početak avgusta.

Drač

Ukoliko sami tražite smeštaj preko sajta Booking, najjeftinija varijanta za devet noćenja u porodičnom apartmanu u Draču košta 170 evra.

Pročitajte još:

Srednja cena za apartmanski smeštaj u Draču, za porodicu sa dvoje dece, košta oko 350 evra.

Što se hotela tiče, Booking kao najjeftiniju varijantu nudi hotel „Moris“ u Draču, gde devet noćenja sa doručkom možete platiti 307 evra.

Agencijska ponuda je takođe zanimljiva. Osam dana, odnosno sedam noćenja u hotelu „Horizont“ preko agencije Euroturs košta 192 evra po osobi, dok je za decu do 12 godina cena 89 evra. Dakle, za četvočlanu porodicu smeštaj bi iznosio ukupno 562 evra.

Hotel „Veleira“ u Draču i to 10 dana, odraslu osobu košta 401 evra, dok je za decu do 12 godina cena 334 evra. Ukupno bi sve iznosilo 1.470 evra preko Odeon travel agencije.

Foto: Shutterstock

Saranda

Četvoročlana porodica može zakupiti apartman u Sarandi preko Booking-a po ceni već od 252 evra, što je najjeftinija opcija za devet noćenja.

Što se hotelskog smeštaja tiče, devet noćenja sa doručkom u hotelu „Damian Saranda“ platićete 360 evra preko Booking-a.

Preko Robinson agencije možete letovati u hotelu „Albanian star“ u Sarandi za 250 evra po odrasloj osobi. Za decu do 12 godina cena je upola manja. Dakle, četvoročlana porodica sedam noćenja u ovom hotelu platiće 750 evra – ako vam deca nisu starija od 12 godina.

Felix travel agencija nudi sedam noćenja u hotelu „Perla“ po ceni od 329 evra za odraslu osobu. Smeštaj za decu mlađu od šest godina je besplatan, ali deca do 12 godina plaćaju 169 evra.  Ukupno bi vam trebalo od 840 do 1.000 evra.

Agencija Sabra za Sarandu nudi aranžman u hotelu „Mediterrane“, u kojem je noć za odraslu osobu 32 evra, a za decu do 12 godina 14 evra. Ukoliko želite devet noćenja u ovom hotelu, platićete ukupno 920 evra.

Albanija plaza turizam putovanje
Plaža u Albaniji Foto:Shutterstock

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar