Kako da se dokopate Grčke za 29 evra

Putovanja 14. maj. 202116:58
Podeli:
Grčka
Foto: Steve Bentley / Alamy / Alamy / Profimedia

Otvaranje granica Grčke jedva su dočekali putnici, ali i turističke agencije koje između ostalog nude šest dana na Tasosu sopstvenim prevozom za 29 evra.

Ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević saopštio je da je zvaničnom odlukom grčke vlade, koja je upravo objavljena u Službenom listu Grčke, od danas za srpske državljane otvoren i granični prelaz „Evzoni“.

Otvaranje granica Grčke sa nestrpljenjem su dočekali putnici iz Srbije koji, kako kažu u agencijama, već rezervišu svoja mesta za letovanje.

Pročitajte još:

Neke od agencija su se ipak ograničile samo na avionske aranžmane koji kreću od juna i za sada su u opticaju Rodos, Krit, Skijatos i Krf, a one koje nude prevoz autobusom sa prvim smenama startuju 22. maja i kako su nam rekli, interesovanja ima.

Kraj maja i početak juna su ujedno najjeftiniji, pa 13 dana autobusom u Asprovalti možete platititi samo 49 evra, a ukoliko krenete sopstvenim prevozom šest dana na Tasosu će vas koštati 29 evra.

Avionski prevoz i ostrva su naravno dosta skuplji, pa na primer za aranžman na Skijatosu koji traje 11 dana treba izdvojiti oko 350 evra.

U agencijama kažu da je bojazan putnika popustila i da su manje-više sada svi obavešteni o tome koji su predulosvi za ulazak u Grčku, pa panike nema.

Papiri za ulazak u Grčku koji se trenutno traže na granici (pored pasoša naravno) su sledeći: potvrda o obavljenoj kompletnoj vakcinaciji ili negativan PCR test (ne stariji od 72 sata) ili serološki test (od 1. juna i digitalni zeleni sertifikat); popunjen PLF formular minimum 24h pre ulaska u Grčku. Moguća su i nasumična brza testiranja pri ulasku u Grčku koja su besplatna, a rezultati stižu za desetak minuta.

Komentari

Vaš komentar