Koliko četvoročlanu porodicu košta letovanje u Egiptu

Putovanja 12. jun. 202118:22 > 18:26
Podeli:
egipat leto 2021
Foto: images.de / Graefenhain / Huber images / Profimedia

Mnogi koji ove godine razmišljaju o moru misle i na Egipat. Porodice s decom trošak treba da dobro izračunaju pre puta jer sveukupno može da izađe i preko dve hiljade evra.

Za leto u Egiptu prva asocijacija su obično hoteli u kojima imate sve što vam treba – i smeštaj, i hranu, i piće, i provod. Ta usluga all inclusive za porodicu s dvoje dece iz Srbije za 10 dana zu junu, plus avionski prevoz, u proseku će biti 1.900 evra.

Hurgada

Preko agencije FilipTravel, paket aranžman od 10 dana (avion + smeštaj u hotelu s četiri zvezdice) u junu košta 550 evra po osobi. Za decu se ovaj aranžman plaća oko 370 evra. Kad se sve sabere, letovanje za četvoročlanu porodicu u Hurgadi košta oko 1.800 evra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eva Peške (@ewikayo)

Preko agencije BigBlue, 10 dana u junu u hotelu s pet zvezdica u Hurgadi po osobi na bazi all inclusive košta od 650 evra. Taj smeštaj za decu staje 330 evra. Sveukupno, trošak za četvoročlanu porodicu (avio-transfer i smeštaj) bio bi oko 2.000 evra.

Sahl Hašiš

Preko agencije Argus, 10 dana u spa hotelu s pet zvezdica na bazi all inclusive usluge košta po osobi 700 evra.

Cena za dete je 340 evra. Kad se sve sabere, cena za avion i smeštaj za četvoročlanu porodicu u ovom luks letovalištu bila bi oko 2.000 evra.

Šarm El Šeik

Preko agencije Kontiki, prevoz avionom plus all inclusive smeštaj u hotelu s četiri zvezdice po osobi u junu košta od 500 evra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ?Viktoria Ramos? (@vika_ramos)

Pročitajte još:

Cena za decu je po 330 evra. Dakle, leto u Šarmu za roditelje i dvoje dece bilo bi oko 1.700 evra.

Za ulazak PCR

Državljani Srbije mogu bez ograničenja da uđu u Egipat, s tim što je od 1. septembra prošle godine svim putnicima koji dolaze u Egipat potreban negativan PCR test, ne stariji od 72 sata.

Kako stoji na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, režim ulaska sa obaveznim negativnim testom se primenjuje za turističke destinacije, poput Hurgade i Šarm El Šeika, gde ide najviše ljudi iz Srbije, i važi na čitavoj teritoriji Egipta.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar