Branko Kisić kuvao je za studente i u Kragujevcu.
Branko Kisić je godinama šef kuhinje restorana Klub Književnika, a do skoro je bio i deo ekipe „MasterChef“ na TV Prva – dobio je otkaz nakon što je kuvao na Autokomandi za studente.
Sada je i u Kragujevcu kuvao i đuskao uz „pumpaj“.
„Tako izgleda čovek koji drži do svog ličnog integriteta, mogao je da postane lični kuvar sns mafije samo da je zapljunuo studente“, jedan je od komentara.
Inače, u pitanju je kuvar koji je kuvao za neke od najpoznatijih ljudi na svetu, mediji pominju Džonija Depa, Pirsa Brosnana, Džuliju Roberts, princa Čarlsa, a sada na tu listu s ponosom dodaje i – srpske studente. Na sajtu Kluba književnika možete videti kako je izgledao njegov put.
Rođen i odrastao u Beogradu, Branko je svoju kulinarsku karijeru započeo sa 16 godina, još kao učenik, u hotelu InterContinental gde je proveo tri godine pod patronažom šefa Stambola Geštamova. Završava obuku kod šefa Adamsa Melonasa, u hotelu ShangriLa, u Dubaiju. Nakon toga odlazi u restoran Le Carpaccio gde će naredne tri godine predano učiti zanat od šefa Jovana Lekića. Svoju karijeru nastavlja u hotelu President, gde će ostati dve i po godine, nakon čega prelazi u novootvoreni beogradski hotel Square Nine, da radi sa šefom Goranom Kovačevićem.
U želji da otkrije tajne šefa sa tri Mišelinove zvezdice, odlazi u Dubai, kod šefa Pierre Gagnairea, u restoran Reflets par Pierre Gagnaire. Tamo skoro tri godine obavlja dužnost na poziciji Chef Tournant, pod patronažom pokojnog šefa Olivijea Bilea i šefa Fransoa Gzavijea Simona, gde se kako sam kaže „oseća kao Čarli u Vonkinoj fabrici čokolade“.
Videvši dovoljno, u želji da podeli svoje znanje sa mlađima od sebe, vraća se u Beograd gde počinje da radi u Square Nine hotelu, ovog puta na poziciji šefa kuhinje.
Nakon tri godine prihvata ponudu od MK Grupe da bude korporativni šef kuhinja za sedam hotela, u zemlji i regionu, među kojima su (Kempinski Savudrija, Kempinski Portorož, Sheraton Novi Sad, Marriott Banja Luka…).
U gorućoj želji da se vrati u kuhinju i nastavi da doprinosi gastro sceni Beograda, krajem 2019. godine Branko odlučuje da započne novu fazu u restoranu Klubu književnika, čiji meni hvale i Mišlenovi kritičari.
„Mladi kuvar u ovom dugo etabliranom restoranu popularnom među meštanima i turistima je na čelu od 2019. godine… Na meniju se nalaze klasični favoriti, poput krempite koja se ovde služi od otvaranja restorana 1946. godine, i tradicionalnih srpskih specijaliteta (na slanu gibanicu se čeka 25 minuta), sa povremeno zanimljivim, personalizovanim dodirom i fokusom na pažljivu prezentaciju“, piše prestižni Mišlenov vodič.
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare