Šta žene treba da urade odmah nakon seksa

Podeli:
Seks, par
Foto: Shutterstock

Seks je individualna i vrlo intimna stvar. Iako svi imamo različite potrebe, nakon tog intimnog čina sve bi žene trebale da urade jednu stvar.

Pročitajte još:

Seks je čin tokom kojeg telo prolazi kroz brojne promene. Iako sako od nas ima različite želje i potrebe telo kod gotovo svih reaguje na vrlo sličan način.

Jedna od tih reakcija je i potreba za mokrenjem nakon seksa. Ona kod nekih može biti vrlo snažna i trenutna, dok se kod drugih žena pojavi nakon nekoliko minuta. Tu potebu nikako ne bismo trebali ignorisati.

Zašto nam se mokri nakon seksa?

Naše telo je vrlo sofisticiran stroj čija je uloga da nas maksimalno zaštiti od potencijalnih opasnosti koje vrebaju u našoj okolini.

Jedna od tih opasnosti krije se u bakterijama. Naime, tokom seksualnog odnosa telo je izloženo brojnim bakterijama koje se mogu ‘sakriti’ na mestima na kojima ih nikako ne želimo.

Neven Kapun, dr. med., spec. urologije objašnjava kako je upala bešike direktno povezana sa seksualnim odnosom.

„Tokom seksualnog odnosa bakterije kroz mokraćnu cev šire se prema bešici, što kod žena može dovesti do akutne upale urinarnog trakta. Uriniranjem nakon seksa zapravo ‘čistimo’, odnosno ispiremo urinarni kanal od bakterija“, ističe Kapun.

Upravo zbog toga, ako osetite snažnu potrebu za mokrenjem nakon seksa, odgodite maženje za par minuta i poslušajte svoje telo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar