Pismo Džonija Keša o ljubavi za sva vremena

Podeli:
Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Čestitka koju je Džoni Keš napisao svojoj supruzi Džun Karter proglašena je najlepšim ljubavnim pismom svih vremena.

Inače, pismo je napisano 1994., a “čovek u crnom” supruzi je čestitao 65. rođendan i tako osvojio brojne glasače koji su u anketi britanskog osiguravajućeg društva Beagle Street uoči Dana zaljubljenih birali najlepše ljubavno pismo.

„Srećan rođendan, princezo. Starimo i navikavamo se jedno na drugo. Isto razmišljamo. Čitamo jedno drugom misli. Znamo šta želimo bez ijednog postavljenog pitanja. Ponekad malo idemo na živce jedno drugome. Ponekad možda i jedno drugo uzimamo zdravo za gotovo. Ali ponekad, kao danas, razmišljam o svemu i postaje mi jasno koliko sam srećan što sam život proveo s najboljom ženom koju sam upoznao. Još uvek me fasciniraš i inspirišeš. Tvoj uticaj me čini boljim. Ti si predmet mojih želja i glavni razlog zbog kojeg postojim. Jako te volim. Srećan rođendan, princezo“, napisao je Džoni Keš, prenosi Luftika.

Među ostalim pismima našla su se i pisma Čerčila, Džona Kitsa, Ernesta Hemingveja i Betovena.

Pismo Vinstona Čerčila supruzi Klementin (1935)

“Moja draga Klemi, u tvom pismu iz Madrasa napisala si reči koje su me dotakle, o tome koliko sam obogatio tvoj život. Ne mogu ti opisati koliko me to usrećilo jer kada bi postojali ljubavni računi, zauvek bih ti dugovao”.

Pismo Džona Kitsa Feni Brovn (1819)

“Ne mogu da postojim bez tebe. Zaboravljam na sve drugo i samo te želim da te ponovo vidim. Moj život u tom trenutku staje. Ne vidim dalje. Apsorbirala si me”.

Pismo Ernesta Hemngveja Marlen Ditrih (1951)

“Ne mogu ti reći da svaki put kada te zagrlim osećam kao da sam kod kuće”.

Foto: NARA / PictureLux / Profimedia

Napoleon i Džozefin (1796)

“Otkad sam te napustio, neprestano sam potišten. Moja je sreća pored tebe. Neprestano proživljavam sećanja na tvoje dodire, suze, tvoju brižnost. Plamen šarma neuporedive Džozefin neprestano gori i sjaji u mom srcu”.

Ričard Barton i Elizabet Tejlor (1964)

“Moje slepe oči neprestano čekaju da te vide. Ti toga, naravno, nisi svesna, niti toga da si oduvek zapanjujuće lepa i toga da si na neobičan način stekla posebnu i opasnu ljupkost”.

Ričard Barton i Elizabet Tejlor Foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Pismo Betovena misterioznoj “besmrtnoj ljubavi”

“I dok ležim u postelji, moje misli hrle ka tebi, moja Besmrtna Ljubavi, tu i tamo veselo, pa opet tužno, iščekujući od Sudbine hoće li nas poslušati. Ja mogu samo živeti s tobom ili ne živeti uopšte bez tebe”.

Džimi Hendriks svojoj devojci (datum nepoznat)

“Sreća je u tebi. Zato, zbaci lance sa srca i rasti kao slatki cvet koji jesi. Znam odgovor, samo raširi krila i budi slobodna”.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar