Trik s maskom za nastavnike: Moći ćete da pričate ceo dan

Podeli:
Foto: Prtinscreen/Facebook/Angie Madden

Jedna učiteljica dosetila se genijalnog izuma koji svim prosvetnim radnicima može uveliko da olakša posao.

Maske će biti obavezne u školama, i za učenike i za nastavnike. Nositi masku ceo dan nije lako, posebno kada radite u prosveti.

Maska se čitav dan pomera, spada, a takođe može biti teško jasno govoriti kroz nju, što je veliki problem za nastavnike koji moraju stalno da komuniciraju sa svojim učenicima.

Pročitajte još:

Učiteljica drugog razreda, koja živi u državi Džordžiji, Endži Meden, podelila je jeftin i efikasan trik koji je videla kod druge učiteljice na TikToku, a koji prosvetarima može znatno olakšati posao.

U videu koji je podelila na Fejsbuk, ona je demonstrirala kako prvo stavlja plastični „podupirač“, odnosno neku vrstu okvira za masku. Kada ovu sjajnu stvarčicu postavi na lice, preko nje lako stavi masku, a okvir osigurava da ona ostane na mestu, i da bude razdvojena od usta.

Pogledajte:

Teacher tip for all my teacher friends! You have got to get one of these!!

Posted by Angie Madden on Петак, 21. август 2020.

U suštini, ovaj plastični okvir služi kao barijera koja stabilizuje masku. Takođe, na ovaj način maska ne dodiruje direktno lice onoga ko je nosi, pa tako može da se govori bez ometanja.

„Mogu da govorim ceo dan u školi i da me čuju jasno“, rekla je Meden za „Insider“.

U SAD je ova spravica jako jeftina – komplet od pet okvira košta 13 dolara.

Nismo sigurni da li se može pronaći na srpskom tržištu, međutim mogu se naručiti onlajn. Svakako, ovo je sjajna ideja za lakše podnošenje nošenja maske na licu čitav dan.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar