Split osamdesetih
Split osamdesetih; Foto: Pawel Kowalczyk / Alamy / Alamy / Profimedia

"Kako smo bili ponosni, kao da smo u hotelu sa 5 zvezdica."

Da li se sećate “Brako prikolice”? Ako ste rođeni u Jugoslaviji – sigurno.

Ovakvu vrstu prilikolice mogli ste da je zakačite za svog stojadina, ladu ili fiću i krenete na godišnji odmor gde god poželite. Čvrsta struktura prikolice bi se razmontirala i stvorila bi stamene zidove, a oko nje bi se podiglo šatorsko krilo.

Fotografije te prikolice postaju viralne na društvenim mrežama, uglavnom u onom kutku interneta koji se bava “lepim, starim vremenima”, i “kako je nekad bilo bolje” temama i za čas postala hit kod vaše mame, strine i teče na Fejsbuku.

“Čuvena Brako prikolica! Imali smo jednu u kojoj smo uživali i na letovanju i tokom leta kod kuće!”, ;”Brako” prikolica, naš najudobniji apartman, odmor godišnji, pravac Tuzla ili Grčka, familijarno, djeca u prikolicu a mi pod tendu. Bila su to prekrasna vremena”; “Naš “Fića” je vukao ovu “Brako” prikolicu. Kako smo bili ponosni, kao da smo u hotelu sa 5 zvezdica.” samo su neki od nostalgičnih komentara na društvenim mrežama, prenosi City magazin.

Prikolica Foto:Shutterstock

Ako ste jugonostalgični, nostalgični, ili prosto volite retro, niko vam ne brani a i ne omogućava da i dalje ovako letujete i putujete. Brako se i dalje prodaje na svim mogućim oglasima i kupujem-prodajem sajtovima, a danas se polovna može naći za 150 evra pa naviše.

Foto: Printscreen kupujemprodajem

Takođe, širom jadranske, a i drugih obala postoje kamperska naselja gde možete i da ih postavite – i letujete u najlepšem jugoslovenskom „apartmanu“.

Pročitajte još:

***

Bonus video: Top 5 Najpoznatije serije Jugoslavije koje smo obožavali da gledamo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar