Foto: Facebook/North Westchester Restorative Therapy & Nursing Center

Anđelina Fridman iz Njujorka je preživela rak, špansku groznicu, pobačaj i sepsu, a sada u 101. godini i kovid 19.

Baka Anđelina je rođena daleke 1918. na brodu koji je prevozio emigrante iz Italije u Njujork. To se dešavalo tokom drugog talasa španske groznice, koja se u nekim segmentima poredi za kovidom 19. Anđelinina majka je umrla na brodu tokom porođaja, a o njoj su nastavile da brinu dve sestre.

Posted by North Westchester Restorative Therapy & Nursing Center on Среда, 06. мај 2020.

Svetska zdravstvena organizacija navodi da se u to vreme španskom groznicom inficirala trećina celokupne svetske populacije, a oko 50 miliona ljudi je od nje umrlo.  Anđela Fridman ne samo da je preživela tu bolest, već i pobačaje, rak, sepsu, a nadživela je supruga i 10 braće i sestara.

„Svi u našoj porodici su živeli bar do 95. osim jednog ujaka. Moja majka je ratnica. Ona kao da nije ljudsko biće. Ona ima DNK superbića“, priča Anđelinina ćerka.

Pročitajte još:

Ova superbaka je hospitalizovana 21. marta zbog manjeg medicinskog tretmana, ali joj je rečeno da ima kovid 19. U bolnici su je zadržali nedelju dana, a onda su je vratili u dom za stara lica gde živi i tu je bila izolovana u svojoj sobi.

Posle perioda u kom joj je temperatura rasla i padala, Anđelina je napokon bila negativna na koronavirus 20. aprila.

Njena ćerka Merola nije mogla da poseti majku od 20. februara, a pošto baka skoro ništa ne čuje, nisu mogle ni da se čuju telefonom. Meroli su medicinske sestre javljale kakvo joj je zdravstveno stanje.

Posted by North Westchester Restorative Therapy & Nursing Center on Четвртак, 20. јун 2019.

Anđelina se trenutno oporavlja, ponovo je dobila apetit, a raduje se i proslavi 102. rođendana. Prošle godine su joj u domu za stare organizovali „žurku“ na kojoj je proglašena za kraljicu bala.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)