Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

U Srbiji je vanredno stanje proglašeno 15. marta, a samo proteklog vikenda policijski čas prekršilo je oko 1.000 ljudi. U moru onih kojih su se drznuli da "hodaju mimo zakona", izdvojilo se nekoliko primera koje ćemo dugo pamtiti. Neki su nas nasmejali, dok su nas drugi šokirali.

Intresantan podatak je da su na ovoj listi sve stariji ljudi.

NESLAVNI REKORDER: 16 PUTA PREKRŠIO MERE ZABRANE

 Poslednji u nizu je Kikinđanin (66) koji je čak 16 puta prekršio mere zabrane. Radi se o licu koje je poslovno sposobno ali živi u vrlo nehigijenskim i nehumanim uslovima, nije ostvario adekvatan kontakt sa Centrom za socijalni rad i on je morao biti procesuiran tako da će se narednih 60 dana naći na izdržavanju kazne zatvora zbog konstantnog činjena prekršaja.

BAKA OLIVERA BILA NA ČASU ENGLESKOG

Foto:Screenshot/Youtube/ PREDATOR LJUBO

Početkom aprila svi su gledali u video snimak na kojem je baka Olivera. Ona je široj javnosti u Srbiji postala poznata nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak na kome se čuje kako objašnjava policajcima da je bila na času engleskog jezika i da se zbog toga našla na ulici, uprkos tome što je na snazi apsolutna zabrana kretanja za starije od 65 godina. Osuđena je prekršajno na 50.000 dinara zbog kršenja ove mere. Nakon ovog virala, Olivera je snimljena kako pije pivo na Keju, a potom i kako jede pastu u centru grada.

KRENUO KOD LJUBAVNICE, PA MOLIO POLICAJCE DA GA PUSTE

Pre desetak dana Milan O. je krenuo iz svoje kuće na Zvezdari do ljubavnice u Mirijevu za vreme policijskog časa. Mislio je da će moći nekako da se prikrade kroz periferne ulice, međutim baš u jednoj od njih je naišla patrola interventne policije i zaistavila ga. Uzalud se pravdao kako je pošao do švalerke i kako je izmislio dobru priču svojojo supruzi, misleći da će izazvati mušku solidarnost kod pripadnika policije. Međutim, oni su uradili sve kako je zakon propisao i napisali su mu kaznu od 150.000 dinara uz obavezu da ga odvezu na adresu prebivališta.

Tamo ga je čekala žena. Šta se kasnije dogodio u Milanovoj  porodičnoj kući, ostaje da nagađamo.

Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

STARAC OD 82 GODINE NARKO-DILER

Policija je u Topoli uhapsila A. P. (50), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga, dok je, po nalogu nadležnog tužilaštva, kao i njegovog oca starog 82 godine, protiv kojeg je podnela krivičnu prijavu za isto delo.

Policija je osumnjičene zatekla na ulici u okolini Topole, a osamdesetdvogodišnji starac je, ugledavši policijske službenike, odbacio kesu sa oko 3,8 grama heroina. U porodičnoj kući u kojoj A. P. boravi, policija je pronašla manju količinu tableta sa liste psihoaktivnih supstanci. Više o tome pročitajte ovde.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

POLICAJCI JURILI ODBEGLOG PENZIONERA, PA SE PREVRNULI NA KROV

Neimenovani penzioner je bio u nabavci i time prekršio meru zabrane kretanja za lica starija od 65 godina. Ali to nije sve, pokazao je izuzetne vozačke sposobnosti i iza sebe ostavio policajce koji su se u jurnjavi prevrnuli na krov . Saobraćajna nezgoda se dogodila u Ulici kneza Milete kod supremarketa „Lidl“. U tumbanju nije bilo povređenih, automobil je gotovo uništen a penzioner je pobegao.

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare