Nakon Dubai čokolade, koja je bila pravi hit ove zime, s dolaskom proleća i toplijeg vremena stigao je i novi Dubai trend. Reč je o Dubai jagodama, slatkom i osvežavajućem dezertu u čaši.
Dezert se sastoji od svežih jagoda složenih u čaši, prelivenih kremom od pistaća i čokoladom, koje se na kraju posipaju kadaifom. Svi su sastojci, dakle, slični kao i za Dubai čokoladu, jedino se u ovaj dezert dodaju jagode, čija sezona upravo traje pa je ovo odličan način da ih iskoristite.
Slatkiš koji potiče iz bliskoistočne gastronomske scene postao je viralan i na TikToku i Instagramu zbog svoje raskošne prezentacije i spoja slatkog, svežeg i hrskavog, a možete ga napraviti i kod kuće.
500 g svežih jagoda
200 g krema od pistaća
100 g tamne, mlečne ili bele čokolade (po želji)
50 g kadaifa
1 kašika maslaca
Kadaif sitno narežite. U tiganju otopite maslac i dodajte kadaif. Pržite nekoliko minuta na srednje jakoj vatri dok ne postane zlatno-smeđ i hrskav, pa ostavite da se ohladi. Otopite čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj. Kratko je ohladite, ali pazite da se ne stvrdne – mora da ostane tečna.
Jagode operite i iseckajte na polovine ili četvrtine, u zavisnosti od veličine. Na dno čaše složite malo jagoda. Prelijte ih kremom od pistaća pa dodajte još malo jagoda i prelijte ih otopljenom čokoladom. Pospite ih hrskavim kadaifom, a po želji dodajte još malo seckanih pistaća za dekoraciju.
Alternativno, kadaif možete i pomešati s kremom od pistaća, piše Index.hr.
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare