Foto: Instagram/slatkadomacica, TikTok/foodieri

Recept je ludilo.

Zaboravite na traganje za receptima na Instagramu jer je sada TikTok glavni izvor.
Pojedini TikTok sadržaj je zaista zanimljiv i lako ga je ispratiti, pogotovo kada je u pitanju kuvanje i priprema hrane.

Ako ste ušli u pretkodnih par nedelja bar jednom ušli na ovu društvenu mrežu, sigurno ste naletili na video o torti sa makom i plazmom – prava letnja poslastica.

Torta je za kratko vreme postala viralna, mada kada pogledate sastojke, shvatićete i zašto, piše citymagazine.

Za ovu tortu je potrebno:

  • 650 ml mleka
  • 200 g maka
  • 4 kašike griza
  • 150 g šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 200 g putera
  • 400 g keksa

Za glazuru:

  • 70 ml slatke pavlake
  • 150 g bele čokolade
@foodieri ✨Torta od maka i plazme✨ Divna i kremasta torta od maka i plazme, koja se čak i ne peče. Mak čini preukusnu bazu ove torte i daje joj tu zanimljivu tamnu boju, a kontrast pruža ganache od bijele čokolade, koji se topi u ustima. Za ovu tortu je potrebno: • 650 ml mlijeka • 200 g maka • 4 kašike griza • 150 g šećera • 2 kesice vanil šećera • 200 g putera • 400 g keksa Za glazuru: • 70 ml slatke pavlake • 150 g bijele čokolade Postupak: U mlijeko dodati mak, griz, šećer i vanilin šećer i sve kuhati na srednjoj temperaturi dok ne počne ključati i zgušnjavati se. Kad proključa, skinuti sa šporeta. U vruću smjesu dodati puter, da ga toplota smjese otopi, pa keks i izmiješati. Pustiti kratko da se ohladi, koliko vam je potrebno da napravite čokoladnu glazuru. Za glazuru pomiješajte slatku pavlaku i bijelu čokoladu i otopite zajedno na srednjoj temperaturi. Smjesu od maka i keksa utisnuti u kalup i odmah preliti glazurom. Ostaviti kratko van frižidera, da se ohladi do sobne temperature i onda ostaviti u frižider 24 sata. Uživajte 💕 #foodieri #mak #plazma #torta #poppyseedcake ♬ Insomnia – Daya

Postupak:

U mleko dodajte mak, griz, šećer i vanilin šećer i sve kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne počne da ključa i da se zgušnjava. Kad proključa, skinite sa šporeta.

U vruću smesu dodajte puter, da ga toplota smese otopi, pa keks i izmešajte. Pustiti kratko da se ohladi, koliko vam je potrebno da napravite čokoladnu glazuru.

Za glazuru pomešajte slatku pavlaku i belu čokoladu i otopite zajedno na srednjoj temperaturi.

Smesu od maka i keksa utisnite u kalup i odmah prelijte glazurom. Ostavite kratko van frižidera, da se ohladi do sobne temperature i onda ostavite u frižider 24 sata.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar