Foto: Vladislav Mitić

Uz moje faširane šnicle vanrednog ukusa obavezno ide preliv od jogurta i rena.

Sastojci:

500 g dva puta mlevene junetine

pola struka praziluka

3-4 čena belog luka

O autoru:

parče hleba natopljeno u mleko

1 manja glavica crnog luka

1 jaje

½ veze lista od peršuna

jedan prstohvat sode bikarbone

1 kašičica aleve paprike

so i biber po ukusu

1 čašica mineralne vode

prezle

žuti sir

praška šunka ili pršut

ulje za prženje

Foto: Vladislav Mitić

Priprema:

U mlevenu junetinu dodati najsitnije iseckan praziluk, beli luk, peršun, hleb prethodno natopljen mlekom pa oceđen, jaje, začine i malo mineralne vode.

Sve dobrim mešanjem sjediniti i ostaviti u frižider najbolje 2 sata, ali ne manje od 30-ak minuta.

Još recepata Majstora amatera:

Dasku posuti prezlom i od pripremljenog mesa praviti manje kugle i formirati u šnicle – kao „pljeskavice“. Po sredini svake šnicle staviti preklopljene listove šunke i žutog sira, a zatim sve preklopiti drugom „pljeskavicom“. Blago pritisnuti rukom da se sjedine i zalepe u jednu šniclu koja može da se oblikuje kao „pljeskavica“ ili kao loptica. Ovako pripremljene faširane šnicle uvaljati u brašno i prezle.

Ulje zagrejati do vreline, zatim smanjiti vatru i pržiti šnicle na umerenoj temparaturi po 7-8 minuta sa obe strane. Gotove su kad dobiju lepu braonkastu boju i tada se vade i ređaju na papirni ubrus da se ocede od masnoće.

Ja neizostavno pripremim i preliv od jogurta i rena, koji se, po mom mišljenju, odlično slaže za faširanim šniclama. Salatu i prilog izaberite po želji.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar