krem čorba od celera
Foto: Shutterstock

Da li ste razmišljali o tome da postoje jela prihvatljiva i podjednako dobro došla i zimi i leti? Jedno od takvih je, bez sumnje, aromatična i ukusna čorba, potaž ili krem od celera, koji danas kuvamo.

Topla – zimi greje telo, a leti izjednačava i pravi balans naše unutrašnje i spoljnje temparature. I ne samo to.

O autoru:

Ova čorbica, poreklom Čehinja, nežno ukusna, kremasta i lagana, diskretno okrepljuje i telo i dušu. Kad god.

Sastojci

700 gr korena od celera

2 glavice luka

4 veće šargarepe

½ kg krompira
*
4 čena belog luka

malo vegete

so i biber po ukusu

1 kašičica šećera

1 kašičica majčine dušice
*

½ L pavlake za kuhanje

2 kašike brašna

list peršuna

Foto: Shutterstock

Priprema

KORAK 1: Očišćeno i na koske isečeno povrće sa začinima kuvati u 3 litra vode , sve dok povrće ne omekša. Zatim povrće i vodu u kojoj se kuvalo, ispasirati – najbolje štapnim mikserom ili u blenderu i tako napraviti lepu kremastu masu.

Još recepata Majstora amatera:

KORAK 2: Ispasirano povrće vratiti na vatru da provri, pa dodati prethodno zagrijanu pavlaku za kuvanje i brašno umućene s malo hladne vode. Sve kuvati još nekoliko minuta, odnosno dok se čorba ne ukuva i ne postane dovoljno gusta.

Posluženje

Servirati sa kockicama prepečenog hleba i grančicama majčine dušice ili naseckanim listom svežeg celera ili peršuna.

Foto: Shutterstock

Prijatno, želi vam Majstor amater!

Sutra:

Majstor amater: Letnje, a gurmansko: Musaka od tikvica!

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare